Interview met de heren Wieleman

Interview met de heren Wieleman

27 juni 2020 Uit Door Admin

Laten we starten met de vraag, hoe gaat het bij jullie?
Goede vraag! Allereerst zijn we allemaal gezond. Cliché maar altijd nog het allerbelangrijkste. Eigenlijk is het enige wat niet gezond is op het moment de bedrijfsexploitatie. En dat kan ook nog wel even duren met de huidige regels. Dit brengt natuurlijk de nodige zorgen met zich mee. Gelukkig kunnen bijna alle verenigingen deze maand nog samenkomen / repeteren. Dit is voor met name de sociale kant van het verenigingsleven enorm belangrijk. Anders is het alweer zomervakantie en kunnen ze pas vanaf september weer bij elkaar komen. Dan praat je over een half jaar, en dat is lang he! Voor ons is dit ook erg prettig, gelukkig weer wat reuring om het huis.

Verder zijn de cursussen en presentaties weer begonnen en komen rustig aan ook de andere bedrijfsactiviteiten op gang. Kan allemaal nog net voordat we de grote vakantie ingaan, traditioneel voor ons al de rustigste periode van het jaar. We kijken uit naar september en verdere versoepelingen!

Zijn jullie wel blij met de versoepelingen die deze week zijn aangekondigd?
We zijn content dat we qua ziekteverloop voorlopen met de geplande versoepelingen. Voor ons maakt het bedrijfstechnisch geen verschil of er tot 100 of zoals nu onbeperkt aantal gasten naar binnen mogen. 100 man op 1.5
meter heeft zoveel ruimte nodig dus dat lukt sowieso niet. Door deze maatregelen vallen alle evenementen en nagenoeg alle bruiloften en feesten weg, eigenlijk onze primaire activiteiten! Zolang die 1.5 meter blijft is het voor ons echt overleven. We zijn in deze periode extra blij met alle gasten die een drankje komen doen in het café of op het terras alsmede iedereen die komt genieten van ons nieuwe initiatief ‘Chill & Grill’.

‘Chill & Grill’, dat klinkt lekker en ontspannen?
Haha, dat is ook exact de bedoeling! Lekker ontspannen uit eten op zaterdag en zondag waarbij de nadruk op het buitengebeuren ligt en we de
gerechten bereiden op onze gloednieuwe smoker! Inloop is vanaf 17:00 uur en de diverse gerechten zijn vanaf 18:00 uur te nuttigen. De reacties tot nu toe zijn geweldig! En we gaan door t/m augustus.

Een nieuwe smoker zeg je, maar jullie draaien toch al even?
Klopt helemaal. We hebben de eerste weken een smoker gehuurd om te ervaren of en hoe deze bij ons past. Dat doet het zeker maar in het werk kwamen de koks de nodige extra wensen tegen. Dit hebben we gebundeld en in combinatie met de wens om de smoker in de toekomst ook bij catering en evenementen te kunnen gebruiken hebben we er eentje op maat laten maken. Geweldig proces en zo’n zin om er mee te gaan werken!

Dat klinkt mooi. Maar in deze onzekere tijd dus toch investeren?
Tja, dat klopt helemaal. We gaan er vanuit dat dit geen jaren gaat duren want dan houd niemand het vol. De smoker zorgt voor een extra toevoeging aan ons toch al brede aanbod in diensten en hopelijk voor extra veel tevreden gasten bij de ‘Chill & Grill’. Ondernemen is toch ook bezig blijven en mogelijkheden creëren!

Jullie staan er toch best positief in moeten we zeggen want de situatie voor horeca in het algemeen, maar zeker voor zaalbedrijven, ziet er niet rooskleurig uit.
Helaas moeten we die conclusie beamen zolang die 1.5 meter gehandhaafd blijft. Zeker omdat wij ons als zalencentrum ook veel op de ‘evenementen-kant’ richten en deze op z’n gat ligt. Wat ons momenteel met name op de been houd is de energie die we krijgen van het ontvangen van alle gasten die hier willen genieten en ons willen ondersteunen. Het is onze overtuiging dat we alleen samen uit deze crisis komen. Een mooi voorbeeld is hier ook bijvoorbeeld de verzorging van de moederdagbrunch en vaderdag taPAs in samenwerking met de twee andere hofleveranciers uit Westervoort (Slagerij Hetterschijt en Echte Bakker Koenen) en Drukwerk Planet. Hiermee ondersteunen we de plaatselijke cultuur via de bijdrage aan Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort. Ook over de inhoud horen we veel positieve geluiden. Dit samen voor elkaar boksen, ook in deze tijden, maakt ons trotse Westervoorters!

Hartelijk dank voor het interview heren. Willen jullie als laatste nog iets kwijt?
We willen benadrukken dat we allemaal niet gemaakt zijn voor de verschrikkelijke 1.5 meter regel. Het is een noodzakelijk kwaad geweest maar de vraag is dit nog steeds zo is? Werkbaar in een bedrijf als de onze is het in ieder geval niet, daar lopen we dagelijks tegenaan. Verder hopen we dat iedereen het zichzelf gunt om ons deze zomer te ‘ondersteunen’ door lekker bij ons te komen eten op een zaterdag of zondag vanaf 17:00 uur bij de ‘Chill & Grill’. Wij zijn er blij mee en we zullen ervoor zorgen dat jullie er ook geen spijt van krijgen!