Inloopkast de Cirkel ontvangt waardecheque van IKC De Hoge Hoeve

Inloopkast de Cirkel ontvangt waardecheque van IKC De Hoge Hoeve

30 januari 2020 Uit Door Admin

Tijdens de kerstmarkt op 18 december 2019 heeft IKC De Hoge Hoeve geld ingezameld. Van de opbrengst van deze kerstmarkt is € 500,- bestemd voor Inloopkast de Cirkel, voorheen Let’s Swap.

IKC De Hoge Hoeve had dit jaar als kerstviering een kerstmarkt georganiseerd in het schoolgebouw. Een groep leerkrachten en ouders is in oktober reeds gestart met de voorbereidingen voor de kerstmarkt. Tijdens de kerstmarkt konden alle kinderen van het IKC deelnemen aan verschillende activiteiten zoals bv: nagels versieren in kerststijl, marshmallows versieren als sneeuwpop, rendiertje prik en sneeuwpop-blikgooien.

Er waren verschillende kraampjes waar door de kinderen zelf gemaakte kerst-knutsels verkocht werden, er speelde een jeugdorkest afgewisseld met vrouwenkoor Colours en er was een loterij waar mooie prijzen te winnen waren. Verder was er een Koek & Zopie kraam en waren er multiculturele hapjes te krijgen. Inloopkast de Cirkel was ook vertegenwoordigt met een kraam en heeft de kinderen en ouders kunnen laten zien waar ze voor staan. Het was een zeer geslaagde en gezellige avond!

Een gedeelte van de opbrengst van deze kerstmarkt gaat naar het goede doel Inloopkast de Cirkel. Het IKC heeft om 2 redenen voor dit goede doel gekozen.
1 Het moest een lokaal goed doel zijn waar de inwoners van Westervoort en omgeving profijt van hebben.
2 Belangrijke speerpunten zijn duurzaamheid en milieu.
Inloopkast de Cirkel biedt iedereen de mogelijkheid kleding uit te zoeken in hun pand aan de Dorpstraat te Westervoort. Er is voor iedereen, van groot tot klein en voor iedere gelegenheid kleding te vinden. Denk hierbij aan dagelijkse kleding en schoenen, nette kleding voor bv kerst maar ook carnavalskostuums en zelfs galakleding!
Hierdoor krijgt gebruikte kleding een 2e leven en dat is ook goed voor het milieu. Zo kent Inloopkast de Cirkel 3 kleding stromen:
De eerste stroom gaat de winkel in: Dit is kleding die de medewerkers als ‘perfect’ beoordelen.

De tweede stroom gaat naar een opkoper: Dit is kleding die bv verwassen/oud is, maar niet kapot.
De derde stroom gaat naar de kledingcontainers: Dit is kleding die niet meer gedragen kan worden maar gerecycled wordt voor bv autostoelvulling. Vorig jaar is met deze kringloop oftewel kleding-cirkel maar liefst 1,5 miljoen euro aan kleding bespaard!

Inloopkast de Cirkel ontvangt geen subsidies van gemeente of overheid en is daardoor volledig afhankelijk van donaties voor het betalen van bv de vaste lasten zoals gas, elektriciteit en water. IKC De Hoge Hoeve is er daarom van overtuigd dat de waardecheque van € 500,- goed terechtkomt!