Inloopkast de Cirkel feestelijk geopend op winkelcentrum De Wyborgh

Inloopkast de Cirkel feestelijk geopend op winkelcentrum De Wyborgh

24 maart 2021 Uit Door Admin

Stichting Inloopkast de Cirkel heeft een transformatie ondergaan om hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Op woensdag 24 maart hebben ze haar deuren geopend in winkelcentrum de Wyborgh op het Dorpsplein 108/109. Inloopkast de cirkel is een winkel met tweedehands kleding waar u voor een prikkie een mooie garderobe kunt scoren, inclusief schoenen, tassen en sieraden.

Het doel van Inloopkast de Cirkel tweeledig, enerzijds willen zij de minima ondersteunen en anderzijds willen zij laten zien, dat het mogelijk is om op een andere manier om te gaan met het milieu. Met passie zetten de vrijwilligers zich in om mens en milieu te helpen, tot op heden hebben ze dit gedaan vanuit de Dorpstraat 99-103, met het aanbieden van gratis kleding. Vanaf vandaag is het dus mogelijk op deze nieuwe locatie.

Door deze verhuizing is er veel meer ruimte voor kleding, maar ook worden de diensten uitgebreid. Zo is er nu een naaiatelier, waar ze verschillende nieuwe activiteiten zullen starten zoals het maken en vermaken van kledingstukken, naailessen, naaiworkshops, en gaan ze nieuwe producten maken van niet draagbare kleding. Het uiteindelijke doel van Inloopkast de Cirkel is om een lokaal circulair proces op te zetten voor het hergebruiken, reviseren, upgraden en recyclen van textiel.

Ondanks dat de winkel de minima ondersteund, zijn zij er voor iedereen. Ze willen dan ook iedereen uitnodigen om een keer een kijkje te komen nemen. De kleding in de winkel is zo goed als nieuw, er hangt zelfs met enige regelmaat nieuwe kleding in de winkel. Om de onkosten van de winkel te dekken zal er voor de kledingstukken een klein bedrag in rekening gebracht worden. Ondanks de kleine vergoeding per kledingstuk maken ze een uitzondering voor personen met een Gelrepas, zij zullen een kortingspercentage ontvangen op de artikelen.

Ook willen ze iedereen bedanken die kleding heeft gedoneerd aan Stichting Inloopkast de Cirkel en hen aanmoedigen om dit vooral te blijven doen. Door Deze donaties van kleding kunnen ze veel mensen helpen die het echt nodig hebben. Daarnaast hebben ze door de levensduurverlenging van deze kleding een echte impact gemaakt op het verminderen van de lokale CO2 uitstoot. De CO2 vermindering staat gelijk aan CO2 uitstoot van ongeveer 15 huishoudens.

U kunt bij inloopkast de Cirkel ook sparen voor 5 euro shoptegoed, bij elke kilo kleding die u brengt naar inloopkast de Cirkel ontvangt u een stempel, bij een volle kaart krijgt u de 5 euro shoptegoed.

De openingstijden zijn:
• Dinsdag t/m donderdag 9:00 uur tot 18:00 uur
• Vrijdag 9:00 uur tot 20:00 uur
• Zaterdag 9:00 uur tot 16:00 uur
Natuurlijk allemaal coronaproof dus even bellen voor een afspraak via: 0624736642

De vrijwilligers van inloopkast de Cirkel hopen u graag te zien in hun nieuwe winkel.