Inloophuis De Herberg uitgiftepunt voor gratis menstruatieproducten 

Inloophuis De Herberg uitgiftepunt voor gratis menstruatieproducten 

14 mei 2023 Uit Door Admin

Het is vanaf afgelopen week mogelijk om bij Inloophuis De Herberg gratis menstruatieproducten af te halen. De gratis producten zijn bedoeld voor mensen die moeilijk uitkomen met hun geld. Tijdens openingstijden kunnen de producten worden opgehaald. Inloophuis De Herberg wil hiermee bijdragen aan mensen die het financieel lastig hebben. 

De menstruatieproducten worden beschikbaar gesteld door het Armoedefonds. Het Armoedefonds heeft als doel de gevolgen van armoede te verzachten en armoede in Nederland te stoppen. De menstruatieproducten liggen binnen bij de toiletten en er staat een kastje buiten, waar een bezoeker de producten kan pakken. Bezoekers worden gevraagd om alleen datgene mee te nemen wat men nodig heeft, zodat er voor ieder die het nodig heeft, voldoende overblijft.

Martinique Walraven, coördinator bij Inloophuis De Herberg: “Volgens het Armoedefonds is er bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven, geen geld voor menstruatieproducten. Als vrouw heb je deze producten echter wel iedere maand weer nodig. Inloophuis De Herberg wil bijdragen aan mensen die het financieel lastig hebben. Dat doen we door onze koffie en thee tijdens onze inloopmomenten gratis aan te bieden, door onze activiteiten zoveel mogelijk gratis aan te bieden en bijvoorbeeld ook door onze uitgifte aan minima drie keer per jaar. Met dit menstruatie uitgiftepunt voegen we opnieuw iets aan ons aanbod toe. We hopen dat vrouwen die dit nodig hebben, de weg naar ons weten te vinden.”

Naast Inloophuis De Herberg zijn de gratis menstruatieproducten in Westervoort ook verkrijgbaar bij Mikado Welzijn en Cadans Dagbeleving.