Inloophuis De Herberg en volkstuindersvereniging De Kavel werken samen aan groente-uitgifte 

Inloophuis De Herberg en volkstuindersvereniging De Kavel werken samen aan groente-uitgifte 

26 juli 2023 Uit Door Admin

Onlangs is Inloophuis De Herberg een samenwerking aangegaan met volkstuindersvereniging De Kavel in Westervoort. Bij De Kavel staan sinds enkele weken kratjes van Inloophuis De Herberg. Hierin kunnen particulieren met een moestuin bij De Kavel, groenten doneren. Inloophuis De Herberg zorgt vervolgens voor verspreiding van deze groenten onder inwoners van Westervoort met een kleine portemonnee. 

Het is een samenwerking die net is gestart, maar de eerste resultaten zijn er. De eerste groenten zijn gedoneerd en uitgedeeld. De samenwerking is in het voorjaar bij de huurders van de moestuinen onder de aandacht gebracht. Sinds enkele weken worden er groenten gedoneerd. De Kavel verzamelt; Inloophuis De Herberg zorgt voor de verspreiding. Beiden partijen werken zo samen voor de medemens met een kleine portemonnee.

Mensen die op de lijst staan voor de groente-uitgifte krijgen vooraf een app-bericht op een vastgestelde dag in de week en kunnen dan later die dag de groenten komen ophalen. Het inloophuis zorgt daarbij voor roulatie, zodat iedereen op de lijst een keer aan de beurt komt. Inwoners uit Westervoort met een Gelrepas en/of die gebruikmaken van de Voedselbank kunnen zich voor deze dienst aanmelden. Zij kunnen hiervoor mailen naar info@inloophuisdeherberg.nl