Inloopavond renovatie Park Steenderens

Inloopavond renovatie Park Steenderens

24 juni 2015 Uit Door Admin
voorlopig-ontwerp-park-Steenderens (1)

Klik om te vergroten

Westervoort – Op donderdag 2 juli 2015 om 20.00 uur is er een inloopavond over de renovatie van Park Steenderens in het gemeentehuis. U kunt dan het voorlopig ontwerp bekijken en eventuele vragen die u dan heeft, stellen aan de medewerkers van de gemeente.

Park Steenderens voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. De groenvoorziening is niet meer te onderhouden en functies in het park ontbreken. Daarom is een herinrichtingsplan gemaakt voor het park.

De doelstellingen van de renovatie van het park: recreatieve en sociale functies van het park verhogen, ontwikkelen van speelnatuur, beleving van het park verbeteren voor omwonenden en gebruikers, ecologische functie verbeteren, het park veiliger maken, verbinding maken met het Horsterpark.

Vorig jaar is er tijdens de Park Steenderens wijkmarkt met “PARKeer je idee” een aantal ideeën door bewoners aangedragen. Een greep uit die aangedragen ideeën zijn: labyrint weer in oude glorie herstellen, niet te open maken (zoals in park Emmerik), het grote grasveld behouden voor sportieve activiteiten, Koningsdag terug in het park, verlichting aanbrengen (park nu ‘s avonds niet veilig), houtwal kabouterpad bijhouden en opknappen, verbeteren uitlaatplek voor honden.

In overleg met de klankbordgroep is het voorlopig ontwerp gemaakt en op 28 april 2015 heeft de gemeenteraad het voorlopig ontwerp vastgesteld.

Er staan nu ruim 600 bomen in het park. Het grootste gedeelte van deze bomen is nooit als boom geplant, maar als bosplantsoen. Nu de bomen zijn gegroeid hebben ze te weinig ruimte, ze staan te dicht op elkaar. Dat betekent dat een gedeelte van deze bomen gedund moet gaan worden. De gemeente gaat ongeveer 300 bomen/struiken verwijderen. Zo krijgen de overige bomen de ruimte die zij nodig hebben. Daarnaast worden er 180 nieuwe bomen geplant. Er komt dan meer variatie van soorten bomen.

In het ontwerp zijn veel verschillende soorten beplanting ingetekend, met vooral veel bloeiende planten. Er is ook gekeken naar verschillende bloeitijden. En verder komen er ook planten/bomen met bessen en vruchten. Ook komen er in het houten speeltoestellen, omdat het goed past goed bij het karakter van een groen en natuurlijk park. Verder gaat er gewerkt worden met natuurlijke materialen zoals keien en water. Maar ook met verschillende ondergronden zoals zand en gras.

Het fietspad wordt opnieuw geasfalteerd, op de overige paden worden wandelpaden komt een en hier is gekozen voor half-verharding. Het kabouterpad is nu en blijft straks voorzien van houtsnippers. Ook worden er nieuwe bankjes en prullenbakken geplaatst.

De planning is dat er in november gestart kan worden met de werkzaamheden.

Wilt u meer informatie over de renovatieplannen? U bent van harte welkom bij de inloopavond op donderdag 2 juli. Bent u niet in de gelegenheid om te komen dan kunt u met vragen contact opnemen via (026) 317 99 11 of stuur een e-mail naar gemeente@westervoort.nl o.v.v. zaaknummer z-04399.