Huis ter WestFort Brass; een mooie combinatie

Huis ter WestFort Brass; een mooie combinatie

3 september 2019 Uit Door Admin

Westfort Brass, een negenkoppig brassensemble, gaat weer samenwerken met Huis ter West. De eerste samenwerking, een muzikale middag tijdens ‘Muziek in de Tuin’, verdiende volgens het publiek een vervolg. Initiatiefnemer Ronny Arends nam contact op met Manfred Pelgrim en het idee voor een vervolg was geboren. Samen zochten ze een middag in september waar in Westervoort nog niet veel op het programma stond. Zondag 8 september is het dan eindelijk zover: Westfort Brass op het terras van Huis ter West. Voor de muzikanten de manier om zich voor te stellen aan het Westervoortse publiek.

‘Dat zijn toch die muzikanten van OBK’ is een veelgehoorde uitspraak tijdens onze optredens. Dat klopt helemaal!! We zijn allemaal begonnen met muziek maken bij fanfare OBK. In verschillende samenstellingen treden ze al ruim twintig jaar op. Begonnen op kerstmarkten in Arnhem en later ook in Westervoort, werden de muzikanten steeds meer gevraagd om op te treden. Daarnaast werden de ‘OBKers’ ook benaderd om op te treden tijdens Dickens in de Liemers, het verzorgen van kerkdiensten, even een serenade brengen tijdens een bruiloft of een feest…..

Ruim een jaar geleden vond Arends dat het allemaal wel wat professioneler kon worden. Een naam werd bedacht, een logo ontworpen en een groep ‘vaste’ muzikanten werd benaderd, samen met vriend Ronnie Gerretzen. De ‘Ronnieys’ zijn de kartrekkers van de groep enthousiaste muzikanten. Derkjan de Keijzer, Anne-marie Witjes en Remco Bosveld zijn op de bugel de melodiegroep van het ensemble. Uiteraard hoort daar “ Ome Bennie Alink’ ook bij vindt Arends. De nestor van het ensemble, erelid van OBK en bijna 60 jaar muzikant, complementeert de bugels. In het midden van het orkest zit de basis….. Rene Bosveld met daarachter op slagwerk Edwin van Essen. Beide gelouterde muzikanten die op de bas en slagwerk het beste naar boven halen bij de Brassers. De tenorafdeling wordt gevormd door Esther Gerretzen ( hoorn), Ronnie Gerretzen ( euphonium) en Ronny Arends ( trombone).

De muzikanten zijn gemiddeld 40 jaar lid van fanfare Oefening Baart Kunst. OBK bestaat volgend jaar maar liefst 100 jaar. De beloning na een optreden gaat dan ook in de pot van de Westervoortse muziekvereniging om in 2020 een prachtig jubileumjaar te kunnen vieren.

Het belooft een muzikale middag te worden met veel gevarieerde muziekstijlen. WFB speelt o.a. muziek van Ernst Mosch, Mnozil Brass, The Beatles, Michael Jackson, Sonneveld, Hazes, Rob de Nijs en Corry Konings. Als toetje zullen de Egerländer nummers worden gezongen door het illustere duo Mirjam Koenen en Frank Arends met een knipoog naar de Rijn en Ijsselkapel.

Westfort Brass op het Terras zondag 8 september 2019 van 14.00-17.00 uur bij Huis ter West, de toegang is vrij