Hinder door afsluiting rijstrook IJsselbrug in A12 naar Duitsland

Hinder door afsluiting rijstrook IJsselbrug in A12 naar Duitsland

4 september 2018 Uit Door Admin

Rijkswaterstaat heeft maandagavond de rechterrijstrook op de parallelbaan van de A12 bij Arnhem richting Duitsland afgesloten. De afsluiting is nodig om een nadere inspectie uit te voeren aan de IJsselbrug en gebeurt om de belasting van de brug te verminderen. De parallelbaan maakt onderdeel uit van de brug die op de nominatie staat om in 2021 te worden gerenoveerd.

Hinder
De rechterrijstrook richting Westervoort/Duiven/Duitsland wordt vooralsnog voor een aantal dagen afgesloten. Dit veroorzaakt ernstige verkeershinder, met name in de ochtend en avondspits. Rijkswaterstaat adviseert de weggebruikers dan ook de regio Arnhem / Liemers (en specifiek het Velperbroekcircuit, de N325 (Pleijroute) en IJsselbrug) zo veel mogelijk te mijden. Verkeer op de hoofdrijbaan richting Duitsland ondervindt geen hinder. Ook het verkeer op de N325 ondervindt veel hinder. Daar zijn bij het knooppunt Velperbroek twee rijstroken dicht.

Reisadvies
Verkeer richting de Achterhoek wordt geadviseerd via de A1 te reizen. Voor verkeer uit Westervoort, Duiven en Zevenaar: reis eventueel met het OV. Check voor vertrek de actuele verkeersinformatie, pas uw vertrektijden eventueel aan en houd rekening met extra reistijd.

Let ook op de borden boven en langs de weg met informatie over de afsluiting en de eventuele omleidingsroutes.