Herdenking Quick Anger en Eerbetoon aan Canadese Luchtmacht in Westervoort

Herdenking Quick Anger en Eerbetoon aan Canadese Luchtmacht in Westervoort

9 april 2024 Uit Door Admin

Westervoort gaat komende zaterdag Quick Anger, de oversteek naar de bevrijding van Arnhem , herdenken. Van 9.30 tot 13.30 uur is in huize Vredenburg de film Spitfire Overdue doorlopend te zien en vanaf 12.30 zijn na de tour door de Liemers bij huize Vredenburg ongeveer 40 oude militaire voertuigen te bewonderen. Militair materiaal zoals de Harley Davidson en BSA motoren, Dodge Ambulance, jeeps van de Roal Air Force, en Willy’s MB jeeps zijn voertuigen die met de chauffeurs in historische militaire kleding staan opgesteld bij huize Vredenburg.

Bij het monument aan de IJssel zijn tijdens de paasdagen zelfs bloemen gelegd, een anoniem gebaar richting de komende herdenking.

De gemeente Westervoort herdacht op 1 april j.l. de 100e verjaardag van de Canadese Luchtmacht: de Westervoortse IJsselbrug zou die dag blauw aangelicht worden maar een storing verhinderde dat. Na herstelwerkzaamheden aan de verlichting zal op vrijdag 12 en zaterdag 13 april de IJsselbrug blauw aangelicht worden als eerbetoon aan de belangrijke rol die de Canadezen hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De heer Huib de Leeuw haalt in zijn jeep van de Royal Air Force het fruit op beschikbaar gesteld door Jumbo Westervoort voor alle deelnemers aan de toertocht door de Liemers en het defilé bij Huize Vredenburg.