0 Comments

Een ongelukkig incident heeft het leven van Fleur uit Westervoort, een vrolijke 18-jarige met het Pallister Killian syndroom, drastisch veranderd. Afgelopen donderdag werden de moeder en de zus van Fleur geconfronteerd met een angstaanjagende situatie op de snelweg. Wat begon als een gewone dag eindigde in een nachtmerrie toen de bus waarin ze reden in vlammen opging na een pechgeval. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en zat Fleur niet in de bus, maar nu staat de familie met lege handen, want er is geen vervoer meer voor Fleur.

Fleur, die lijdt aan het Pallister Killian syndroom, is meervoudig beperkt en heeft epilepsie. Haar leven draait om 24/7 begeleiding, aangezien ze niet zelf kan communiceren. Momenteel is ze volledig thuis omdat er geen passende dagbesteding voor haar gevonden kan worden. Haar dagelijks leven omvat een op maat gemaakt programma met activiteiten zoals zwemmen, paardrijden, ziekenhuisbezoeken en therapieën, mogelijk gemaakt door hun rolstoelbus.

Helaas heeft de brand een abrupt einde gemaakt aan deze mobiliteit. Hoewel niemand gewond raakte, is de rolstoelbus van Fleur volledig uitgebrand, waardoor alle dagelijkse activiteiten nu in gevaar zijn.

Oproep tot actie: Help Fleur aan een nieuwe bus
De familie staat voor een dringende uitdaging: er moet snel een nieuwe bus komen zodat Fleur haar dagelijks leven kan hervatten. Nu is de zus van Fleur, Maureen, een crowdfundingsactie begonnen voor een nieuwe bus. Het streefbedrag voor de nieuwe bus is vastgesteld op €35.000,-, en elke donatie, groot of klein, is van onschatbare waarde.

Voor degenen die willen bijdragen aan het herstellen van Fleur’s mobiliteit, is er een inzamelingsactie gestart, via deze link kun je een bijdrage doen: https://www.gofundme.com/f/help-fleur-aan-een-nieuwe-bus-na-brand. Laten we samenwerken als gemeenschap en Fleur de kans geven om haar dagelijks leven te hervatten.

De gemeente heeft toegezegd te zullen helpen bij het financieren van de verbouwing om de nieuwe bus rolstoeltoegankelijk te maken, maar hierbij geldt de belangrijke eis dat de bus niet ouder mag zijn dan 3 jaar.

Jouw steun maakt een wereld van verschil voor Fleur en haar familie. Laten we samen laten zien wat ware solidariteit betekent.

Met hoop en dankbaarheid,

De redactieAuthor

info@westervoortplaza.nl