Heavig in ‘t zadel

aug 25, 2014

Westervoort – Tijdens “Westervoort in Beweging” is op het terrein bij zalencentrum Wieleman het nieuwe evenement “Heavig in ‘t zadel” gehouden.

De activiteiten werden verzorgd door de Wielertourclub Westervoort (W.T.C.). De gehele dag waren BMX demonstraties worden gehouden. Toprijders, onder leiding van Desmond Tessemaker, en het team Dantebikes zorgden voor een enorm spektakel. Ook waren er demonstraties van radiografisch bestuurbare miniatuur vrachtwagens.

Er waren twee korte unieke tourtochten door de omgeving van Westervoort. Mensen konden ervoor kiezen om met de tourtochten mee te rijden.

De diverse activiteiten van Heavig In ’t Zadel werden ondersteund door muzikanten van het blaasorkest de Dieseltrekkers en een dj. De regen gooide aardig wat roet in het eten en daardoor moesten de demonstraties van de radiografisch bestuurbare vrachtwagens afgelast worden. Ook moesten de muzikanten en deelnemers van de toertochten schuilen onder de aanwezige partytenten. Maar na de regen kwam de zon weer tevoorschijn en werd het nog een fantastische dag.

Hieronder een impressie van deze dag.

Hier een filmpje van de Dieseltrekkers die de muziek verzorgden, met een optreden van Frank Arends, ook wel “Westervoortse Arie” genoemd.