0 Comments

Op zondag 30 oktober in de vroege ochtend kwam de politie een scooterrijdster tegen op de Brugweg in Westervoort. Nadat de bestuurster op straat moest blazen op het selectieapparaat, werd het duidelijk dat ze teveel had gedronken.

De vrouw moest mee naar het bureau in Zevenaar voor een ademanalyse. Omdat de uitslag 355 ug/l was, werd haar rijbewijs direct ingevorderd en werd haar duidelijk gemaakt dat ze niet meer mocht rijden. Aangezien de agenten op dat moment even geen melding hadden, kreeg de dame het aanbod om thuis afgezet te worden.

De bestuurster wilde perse met haar scooter naar huis lopen in plaats van naar huis gebracht worden, dus hebben de agenten haar bij haar scooter afgezet. Er werd nogmaals uitgelegd dat ze absoluut geen geen motorvoertuigen mocht besturen totdat ze van de Officier van Justitie haar rijbewijs terug kreeg.

Nadat de agenten haar lopend zagen vertrekken kregen ze toch een onderbuikgevoel. Op de route naar haar woning troffen zij haar opnieuw rijdend op haar scooter aan. Naast dat ze nog steeds reed onder invloed van alcohol, reed ze nu ook met een ingevorderd rijbewijs én tijdens een rijverbod.

Vervolgens werd ze weer meegenomen naar het bureau voor de ademanalyse en het verhoor waren de agenten behoorlijk klaar met deze verdachte. De vrouw kon vanaf het politiebureau naar huis lopen. De Officier van Justitie zal bepalen hoe lang ze haar rijbewijs kwijt zal zijn. De kans is groot dat ze een uitnodiging vanuit het CBR zal krijgen voor een cursus ‘Alcohol in het verkeer’.

foto: Politie Rivierenland OostAuthor

info@westervoortplaza.nl