Happy stones maken iedereen vrolijk

Happy stones maken iedereen vrolijk

6 mei 2021 Uit Door Admin

Een Happy Stone is een steen die beschilderd is door zomaar iemand en hem ergens neerlegt om de vinder blij te maken.Hoe leuk is het om een glimlach op een gezicht te toveren, zeker in deze coronatijd!

Je mag de steen houden, cadeau geven of ergens anders neerleggen om weer iemand anders blij te maken. Het doel is dat deze ‘op reis’ gaan, zo worden steeds nieuwe vinders blij gemaakt als ze een Happy Stone kunnen vinden. Op Facebook zijn enkele Happy Stones groepen te vinden waardoor je kan ontdekken waar ze actief zijn. Aan de achterkant staat van welke groep deze is.

Maak een foto en plaats deze in de Facebookgroep, wie weet vind je diegene die jouw steen gemaakt heeft, hoe leuk is dat. De vier cijfers op de achterkant staan voor de postcode van de maker. Ben jij ook creatief? Doe dan gezellig mee! In de verschillende Happy Stones groepen op Facebook en op Pinterest kun je leuke ideeën opdoen voor het beschilderen. Wat heb je nodig?- Stenen of keien (beach pebbles)- Acrylverf(stiften) op waterbasis en vernis. Plaats #happystonesdeLiemers en het facebooklogo op de onderkant zodat de vinder hem kan melden op deze pagina. Maak een mooie wandeling zoek stenen, beschilder ze vervolgens en bij de volgende wandeling kun je ze laten zwerven. Zo ben je meteen lekker in beweging. Laat de steen achter op een goed zichtbare plaats waar veel mensen langskomen.

In Amerika gebeurt het beschilderen van stenen al heel lang en in Nederland is een kunstenares er mee begonnen. Het beschilderen van stenen geeft voor velen veel plezier, de mensen die het beschilderen en de personen die het vinden.

Een voorbeeld: een tijdje terug werd er op de groep een vraag gesteld van een vrouw die een gehandicapt kindje heeft maar ze had geen stenen, daarop heef Anna Bos een aantal stenen gebracht met daarbij tevens een steen met een engel er op die door haar gemaakt was, en door haar kleinzoon gegeven aan een vrouw. De vrouw moest de dag erna naar het ziekenhuis voor een operatie i.v.m een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, wat later bleek dat het geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap was maar een goede zwangerschap. Deze vrouw putte heel veel kracht uit die steen met de engel er op. En dat is juist de bedoeling van de stenen, een ander blij maken !

Je kunt zelf ook lid worden van de pagina om zelf ook mee te helpen met het beschilderen van stenen en zodoende iedereen vrolijk te maken van de stenen. Word lid van de Facebookpagna van happystones de Liemers en maak anderen ook blij !