Grote schade bij plofkraak bij geldautomaat op winkelcentrum Broeklanden

Grote schade bij plofkraak bij geldautomaat op winkelcentrum Broeklanden

30 november 2020 Uit Door Admin

Bij een plofkraak op de geldautomaat bij winkelcentrum de Broeklanden is er heel veel schade aan de panden ontstaan. Rond half 3 vannacht waren er 2 harde knallen te horen waarbij de brokstukken door de omgeving vlogen. De kracht van de explosies was zo groot dat tientallen meters verderop het glas uit een voordeur is gesprongen.

De gevel van de Jumbo is vernield en bij Yauno is de hele zaak vernield, de wand is helemaal naar binnen geslagen door de explosies. Er is niets buitgemaakt. De gevel van de twee winkels is helemaal ontzet. Voor beide ondernemers zit de schrik er goed in en zijn hevig bedroefd, Firas Yauno had net zijn zaak helemaal opgeknapt en bij de Jumbo zou de nieuwe eigenaar vandaag beginnen….. (heel veel sterkte beiden, red.)

De daders zijn in onbekende richting gevlucht op een scooter, één van de drie daders zou gewond zijn geraakt. De politie is op zoek naar getuigen die 3 personen rond 2.30 uur vannacht op een scooter hebben zien rijden of andere informatie hebben om dit te melden via 0900-8844

De winkels van de Jumbo en van Yauno kunnen voorlopig niet open. Eerder dit jaar was de geldautomaat ook al doelwit van een plofkraak. Het explosief dat toen bevestigd was, ging alleen niet af. De EOD kon het explosief toen veilig verwijderen.