Grote drugsvangst in Westervoort

Grote drugsvangst in Westervoort

20 maart 2023 Uit Door Admin

In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart heeft de politie een bestuurder van een personenauto aangehouden en zijn auto gecontroleerd. Tijdens deze controle bleek dat er meerdere goederen in de auto lagen die bestemd zijn voor de kweek van hennep.

Zo trof de politie onder andere hennepstekjes en plantenvoeding voor hennepplanten aan. Hierop is de politie, na overleg met de Hulpofficier van Justitie, naar de woning van de staande gehouden automobilist gegaan, om te controleren of hier verdovende middelen of goederen bestemd voor het kweken van hennep aanwezig waren.

In de woning in Westervoort trof de politie bijna 5,7 kilogram aan henneptoppen, ruim 80 gram aan hasj en een kleine 1800 euro aan muntgeld aan. Dit zijn hoeveelheden die duidelijk niet voor eigen gebruik bedoeld waren. De aangetroffen spullen zijn in beslag genomen.

De 35-jarige verdachte is aangehouden voor het bezit van softdrugs. Hij is verhoord en zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Wilt u de politie helpen om Westervoort nog veiliger te maken? Achter het gebruik van drugs zit een hele criminele wereld met alle gevaren die daarbij komen kijken. Heeft u info over handel, kweken of het bereiden van drugs? Bel de politie!

Bij heterdaad belt u naar 112, indien het geen spoed is belt u naar 0900-8844 en als u anoniem wilt blijven belt u Meld Misdaad Anoniem gratis via 0800-7000.

foto: Politie Rivierenland-Oost