Gratis online training voor werkzoekenden

Gratis online training voor werkzoekenden

13 mei 2020 Uit Door Admin

Samenwerking re-integratiebedrijf Interstap en RSD de Liemers

Door de coronacrisis neemt de werkloosheid ook in de Liemers weer toe. Een nieuwe onlinetraining helpt mensen met (of zonder) uitkering bij het zoeken van een passende baan. Doordat afstand houden nu het devies is, is persoonlijke ondersteuning daarbij lastig. Daarom heeft re-integratiebedrijf Interstap in Westervoort in overleg met Regionale Sociale Dienst (RSD) de Liemers een gratis onlinetraining voor werkzoekenden ontwikkeld.

Vijf keer twee uur duurt de cursus. En je wordt er beslist wijzer van, verzekert directeur Henri Sanders van Interstap, het Apeldoornse bedrijf dat sinds 2015 een vestiging heeft in Westervoort (in het Deltahuis aan de Uitterweert). Wat je leert? Heel simpel: hoe je een baan vindt die bij je past. Dan gaat het dus over solliciteren, over cv’s, over social media en je krijgt ‘tips & tricks’.

Interstap heeft een naam hoog te houden. Het bedrijf slaagde er de afgelopen jaren in Westervoort in 70 procent van de doelgroep (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) aan het werk te helpen door ze in beweging te krijgen. Henri Sanders: “Vaak berusten mensen. Dat is het eerste wat eruit moet. Je moet laten zien wat je waard bent. Ons probleem is dat live-begeleiding en een live-peptalk nu niet mogelijk zijn. Daarom hebben we ons afgevraagd wat wél kan. Deze onlinetraining is het antwoord.”

De training bestaat uit diverse onderdelen en opdrachten, allemaal gericht op weer aan het werk komen. Een sollicitatiebrief schrijven bijvoorbeeld. Als je dat jaren niet hebt gedaan, moet je het weer leren. De cursus benadrukt ook het belang van goede profielen op LinkedIn, Facebook en Instagram. “Je eigen footprint op orde hebben”, noemt Henri Sanders dat. De cursus wordt afgesloten met een ‘pitch’; deelnemers vertellen in twee minuten wie ze zijn, welke ervaring ze hebben en in welke sector ze graag aan de slag willen. Zo kunnen geïnteresseerde werkgevers een eerste selectie maken.

Henri Sanders: “Het is een moeilijke tijd, zeker voor mensen die als gevolg van de crisis hun baan zijn kwijtgeraakt, zoals horecamedewerkers. Toch is het niet verstandig bij de pakken neer te gaan zitten. Bedenk eens of je je talenten niet anders en elders kunt inzetten. Ik heb altijd gezegd: voor mensen die echt willen, is er werk. Dat geldt ook voor ouderen of mensen die een ziekte of beperking hebben. Bij het vinden van een baan kunnen wij heel goed helpen.”

RSD de Liemers werkt actief mee aan de gratis onlinetraining voor werkzoekenden van Interstap. De afspraak is dat de klantmanagers van de dienst mensen met een uitkering naar Interstap doorsturen. De onlinetraining kan vanaf deze week worden gevolgd, ook door mensen zonder bijstandsuitkering. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de Westervoortse locatiemanager van Interstap, Niels Schoterman, telefoon 06 – 5104 6043.

FOTO BIJSCHRIFT: Het team van Interstap Westervoort. V.l.n.r. Linda Jansen, Marianne Evers, Henri Sanders en Niels Schoterman.