Geslaagde editie van Westervoort in Beweging

Geslaagde editie van Westervoort in Beweging

6 september 2022 Uit Door Admin

Afgelopen weekend is het evenement “Westervoort in Beweging” weer gehouden in Westervoort. Het weekend begon vrijdagmiddag met een drukbezochte kinderrommelmarkt waar de kinderen hun overtollige speelgoed konden verkopen.

Aansluitend begon ook de Zomerfair op de Dorpstraat. Een verzameling van verenigingen en clubs die zichzelf presenteerden. Er waren stands van politieke partijen waar je blikken om kon werpen met de afbeeldingen van de raadsleden. Er werden door een andere partij rozen uitgedeeld aan de vrouwelijke bezoeksters van de zomerfair.

De brommerclub “De nozems” stonden er ook met historische Zundapp’s, carnavalsvereniging de Dolbotters stonden er met een heuse levensechte gokkast, na het ingooien van een muntstuk begonnen de “rollen” van de gokkast te draaien en stopte met 3 symbolen, bij gelijke symbolen mocht men een prijs uitzoeken. Ook verkocht de carnavalsvereniging de nieuwe carnavalsvlag van Doldorp.

De politie stond er ook met een stand waar mensen kennis konden maken met hun wijkagent en kinderen konden plaats nemen in een politiebusje of op een politiemotor. Bij Sportclub Westervoort kon je prijs schieten en bij de Historische kring Westervoort kon men een lekker kaneellikeurtje nemen. Fanfare OBK stond ook op de Dorpstraat om spulletjes te verkopen voor de vereniging.

De Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort stond er ook met een stand waar het ontwerp van de Biddle brug gepresenteerd werd en waar het Biddle Brug Borreltje gekocht kon worden, t.g.v., het opknappen van het viaduct op de Liemersallee. Ook stond slagerij Hetterschijt met broodjes beenham en hamburgers die verkocht werden, ook hiervan ging de opbrengst naar de stichting.

Verder was er vertier voor de jeugd, er stond een minitrein, een rodeobal en de kids konden springen op de trampolines.

Feest op het Gaba Plein
Vrijdagavond was er het feest op het parkeerterrein voor zalencentrum Wieleman, omgedoopt tot het Gaba Plein, waar lokale artiesten als Lars Wigman, Gio van Veen en William Bonne optraden.

Beachvolleybal
Op de zaterdag stond het beachvolleybal op het programma, Volleybalvereniging Actief ’81 heeft voor de 27e keer het beachvollebaltoernooi georganiseerd. Bij het natuurbad De Waaij was het zaterdag en zondag dan ook weer gezellig druk met heel veel teams uit de regio die deelnamen. Er was een bar ingericht waar o.a. de bekende Beachburgers werden verkocht en voor de kinderen waren er ook diverse dingen om te toen.

Truckersrun
op zaterdag startte om 12.00 uur de truckersrun! 125 trucks vertrokken vanaf het industrieterrein Het Hazeland voor de 29e editie van de Truckersrun. De chauffeurs hebben allemaal op hun vrije dag meegeholpen om ruim 175 mensen met een beperking een dag van hun leven te bezorgen. De route trok door de hele regio en overal werden de trucks met veel mensen langs de route begroet. En toeterend ging de stoet weer richting Westervoort waar bij Wieleman uitgestapt kon worden.

GP van Zandvoort
Op het terras bij Huis ter West was het mogelijk om de kwalificatie van de GP van Zandvoort op zaterdag en de race op zondag te zien op een groot scherm. Het terras was op beide dagen helemaal bezet met fans van Max Verstappen die onder het genot van een drankje en een hapje konden genieten van een paar mooie wedstrijden.

Westervoort Live
Op zaterdagavond was het tijd voor de “Westervoort Live” op het parkeerterrein voor zalencentrum Wieleman. De gezellige sfeer en de lekkere muziek hebben deze editie weer tot een succes gemaakt. Raymon Hermans, Jeffrey Kuipers, Vinzzent en Robert Pouwels hebben de boel in Westervoort tot diep in de nacht op z’n kop gezet.

MudRun
Op zondag was er ook de MudRun, een prestatieloop met hindernissen door Park Steenderens. Jong en oud deden mee in dit uitgezette parcours waarbij allerlei hindernissen genomen moesten worden. In verband met de droogte werd er een tankwagen vol met water bij het parcours neergezet die zorgde voor de nodige modder.

Westervoort Cup
De Westervoort Cup kon dit weekend niet gehouden worden op de zaterdag in verband met wedstrijden in de competitie. De wedstrijd tussen de voetbalclubs Sportclub Westervoort en AVW’66 zal daarom op dinsdag 6 september gespeeld worden op Sportpark Naederhuyse! De wedstrijd tussen de beide clubs begint om 19.30 uur.

De organisatie van Westervoort in Beweging spreekt van een super mooi weekend en ook alles liep zoals ze hoopten. Ze willen ook iedereen bedanken die dit tot een succes gemaakt hebben! De stichting Westervoort in Beweging hoopt volgend jaar weer een mooi weekend te kunnen organiseren!