Gemeentelijke onderscheiding voor Geert Brink

Op dinsdag 6 februari reikte burgemeester Arend van Hout de gemeentespeld van Westervoort uit aan Geert Brink. Hij ontving deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn vrijwillige activiteiten voor de Westervoortse samenleving.

De gemeentespeld is een gemeentelijke onderscheiding, die het gemeentebestuur toekent aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Westervoortse gemeenschap.

Sportclub Westervoort

Bij deze club begeleidde Geert als trainer en coach meerdere jeugdelftallen. Hij trad toe tot de clubhuiscommissie en verrichtte als lid van deze commissie kantinediensten. Ook vond men hem vaak op het voetbalcomplex van Sportclub Westervoort voor onderhoudswerkzaamheden.

Wijkraad Steenderens

In 2017 werd de wijkraad Steenderens officieel opgericht. Geert was één van de initiatiefnemers. Eerst was hij alleen secretaris, maar later ook voorzitter van de wijkraad tot maart 2022. Als voorzitter moedigde hij wijkbewoners aan mee te doen aan activiteiten, zoals de landelijke opschoon- en burendag. Hij was overlegpartner bij verkeersveiligheid, buurtpreventie en gebiedsteams.

Historische Kring Westervoort

Ook zette Geert Brink zich als vrijwilliger in voor de Historische Kring Westervoort. Hij deed  samen met anderen onderhouds- en voorkomende beheerwerkzaamheden aan Huize Vredenburg. Huize Vredenburg is het historische pand, waarin de Historische Kring onderdak heeft.

Sinterklaasintocht

Geert was betrokken bij de organisatie van de Sinterklaasintocht in Westervoort. De Sinterklaasintocht in 2023 is de laatste editie waaraan de heer Brink heeft meegewerkt.