0 Comments

De Gemeente Duiven en de Gemeente Westervoort willen graag de stem van hun inwoners horen en nodigen iedereen uit om deel te nemen aan “Dorpsgesprekken: gesprekken over zorg voor elkaar.” Het doel is om samen na te denken over hoe we voor elkaar kunnen zorgen in deze gemeenten.

Waarom?

In Westervoort, Duiven, Groessen en Loo wordt elke inwoner als waardevol beschouwd, en daarom is het van essentieel belang om voor elkaar te zorgen. Maar hoe doen we dat in onze gemeenten? Dit gebeurt op verschillende manieren. We helpen elkaar als familie, vrienden en buren, en wanneer dat niet mogelijk is, zijn er organisaties en vrijwilligers met prachtige initiatieven om ondersteuning te bieden.

Indien nodig staat de gemeente klaar om bij te springen, bijvoorbeeld door het verstrekken van voorzieningen om ouderen of mensen met beperkingen in staat te stellen thuis te blijven wonen, of door ondersteuning te bieden aan personen met problemen thuis of op school.

Wat kunt u zelf doen?

Tijdens de Dorpsgesprekken willen de gemeenten bespreken wat inwoners zelf kunnen bijdragen aan de zorg voor elkaar, hoe we elkaar effectief kunnen helpen, hoe de gemeente hierbij kan ondersteunen, en hoe we omgaan met personeelstekort en de kostenverdeling.

Hoe?

De gemeente Westervoort en Duiven nodigen u graag uit om deel te nemen aan de startbijeenkomsten van de Dorpsgesprekken, die plaatsvinden op dinsdag 28 november in Zalencentrum Wieleman in Westervoort en donderdag 30 november in De Stek in Duiven, beide om 18.00 uur. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er soep met een broodje geserveerd, en iedere inwoner, jong en oud, is van harte welkom om deel te nemen aan de gesprekken.

Bovendien kunnen inwoners en (vrijwilligers)organisaties die met de gemeente in gesprek willen, een uitnodiging aanvragen bij ambtenaren of de verantwoordelijke wethouders: Johannes Goossen (gemeente Duiven) en Jan Derksen (gemeente Westervoort). Dit kan via het emailadres dorpsgesprek@duiven.nl of dorpsgesprek@westervoort.nl.

Achtergrond

De zorg voor elkaar wordt in gemeentelijke taal het Sociaal Domein genoemd. De gemeenten spelen een grote rol in het organiseren van de zorg en staan voor diverse uitdagingen. De Dorpsgesprekken zijn een kans voor inwoners en partners om mee te praten over de toekomst van het Sociaal Domein en richten zich op drie belangrijke thema’s in de zorg:

  • Het gezond en veilig opgroeien van jongeren.
  • Het op orde hebben van werk en inkomen.
  • Het faciliteren van zorgbehoevenden om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

Samen streven we naar een gemeenschap waarin iedereen zich gesteund voelt en waar zorg voor elkaar centraal staat. Doe mee en deel uw ideeën om onze gemeenten nog sterker en hechter te maken.Author

info@westervoortplaza.nl