Geen kerstdiner voor cliënten voedselbank Westervoort

Geen kerstdiner voor cliënten voedselbank Westervoort

23 december 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Vorige week kregen alle cliënten van de voedselbank in Westervoort een aangename verrassing aangeboden, een kerstdiner bij een restaurant in Arnhem. Maar van de week kregen ze het trieste nieuws dat dit toch niet voor hun bestemd is.

Mensen konden zich vorige week inschrijven voor dit diner en opgeven met hoeveel personen, dit werd dan ook volop gedaan. Echter kregen de mensen die hun wekelijkse pakket ophaalden afgelopen vrijdag te horen dat het diner niet doorgaat omdat het alleen bestemd is voor de Cliënten van de Arnhems voedselbank (terwijl Westervoort daar ook onder valt).

Nu zijn veel mensen teleurgesteld omdat ze hier op gerekend hadden, en plannen gemaakt voor het vervoer e.d.

Naar aanleiding van een mail van de voedselbank Arnhem nog even deze reactie van de algemeen Coordinator Carolina van der Sluis:

“Voor dit etentje zijn klanten van 8 van onze uitgiftepunten uitgenodigd. Helaas is door een misverstand op het laatste moment – toen de plaatsen allang vergeven waren – de brief bij alle uitgiftepunten beland en zijn al onze klanten daar onterecht voor benaderd. Hiermee kwam onze eerlijk opgezette verdeling in een kwaad daglicht te staan. Wij proberen namelijk voor al onze klanten van tijd tot tijd iets extra’s te doen. 
In Westervoort was dat dit jaar niet het etentje, maar hebben wij de wijze van uitgifte veranderd, waardoor er voor de klanten meer keuze is. De Westervoorts klanten gaan dus met meer boodschappen naar huis dan onze andere klanten en krijgen bovendien nog vaak extraatjes van de middenstand en de kerk” aldus de coördinator.

Nu zou het natuurlijk mooi zijn als deze mensen alsnog een diner aangeboden zouden kunnen krijgen met de kerst. Dus mocht een restauranteigenaar in Westervoort dit bericht lezen, en denken, ik vind het zo erg voor die mensen en iets kunnen regelen voor hun, dan zou dat natuurlijk super zijn. Neem dan even contact op met mij via westervoortplaza@gmail.com.