Geen kermis dit jaar maar wel de expositie met kermisfoto’s

Geen kermis dit jaar maar wel de expositie met kermisfoto’s

16 september 2020 Uit Door Admin

De kermis in Westervoort, van 3 t/m 6 oktober, gaat niet door maar het idee van Frans Brink om jaarlijks een expositie in te richten van oude kermisfoto’s blijft ondanks corona in ere.

In het leegstaande pand van Blokker,  met een etalage van 20 meter, in winkelcentrum de Wyborgh heeft de oud-Arnhemmmer opnieuw een expositie ingericht van ongeveer 75 oude kermisfoto’s.

Dankzij Fred van Essen, geboren en getogen in Westervoort, is het ook gelukt de namen te vermelden van de kermisgangers uit het verleden.
Evenals de voorgaande edities van deze inmiddels zeer populaire kermis-expo heeft de kermiskoning van 2017, Mark ten Bosch, zijn collectie kermis-shirtjes beschikbaar gesteld. Speciaal voor  dit jaar heeft Mark ten Bosch zelfs een kermis-shirt laten maken in een oplage van slecht 4 stuks met de toepasselijke tekst; ‘t geet niet  deur.

Frans Brink, verzamelaar van oude ansichtkaarten van Westervoort en Arnhem, heeft voor volgend jaar alweer een serie kermisfoto’s klaar staan maar blijft altijd zoeken naar nieuw beeldmateriaal: zowel kermisfoto’s als ansichtkaarten/foto’s van Westervoort en Arnhem. Voor info: fgh.brink@hetnet.nl of 06 – 40956169.