Geen betaling eigen bijdrage leerlingenvervoer

Geen betaling eigen bijdrage leerlingenvervoer

2 april 2020 Uit Door Admin

De gemeente Westervoort heeft besloten om voor de maanden april, mei en juni geen eigen bijdrage voor leerlingenvervoer te laten betalen zolang er geen vervoer naar school nodig is.

Ouders met een inkomen boven € 26.550 die leerlingenvervoer krijgen, betalen in veel situaties een eigen bijdrage van € 549 per jaar voor het leerlingenvervoer. Gemiddeld betalen deze ouders hiermee zo’n 15% van de werkelijke kosten van het taxivervoer voor hun kind. Een paar ouders betalen een eigen bijdrage voor een andere vorm van vervoer.

Eigenlijk is de eigen bijdrage een bedrag per leerling per jaar. Dit is gekoppeld aan het inkomen van de ouders en niet aan hoeveel vervoer die het kind krijgt. De meeste ouders kiezen ervoor om dit bedrag in tien termijnen van € 54,90 te betalen. Daardoor voelt het voor ouders meer als een bijdrage voor één maand vervoer.

De gemeente heeft na het sluiten van de scholen de betaling voor de maand april meteen stil gezet. Nu is besloten dat ouders de termijnen van april, mei en juni alleen hoeven te betalen als hun kind in die maanden daadwerkelijk vervoer naar school krijgt. Wordt het vervoer opnieuw gestart, dan wordt ook de eigen bijdrage voor die maand weer afgeschreven.

Hiermee wil de gemeente een kleine bijdrage leveren aan het besteedbaar inkomen van ouders in deze onzekere tijd.

Ouders die de eigen bijdrage in één keer hebben betaald, krijgen aan het einde van het schooljaar of bij opnieuw opstarten van vervoer een bedrag teruggestort. Zij kunnen hiervoor een mail sturen aan leerlingenvervoerwestervoort@1stroom.nl.