Gedichtenbundel van Westervoortse Ans Bouman-Greven

Gedichtenbundel van Westervoortse Ans Bouman-Greven

12 juli 2020 Uit Door Admin

Op vrijdag 10 juli verscheen het nieuwe boek ‘Dichterbij – Liefde voor mens en dier, natuur en aarde’ van de Westervoortse Ans Bouman-Greven. Deze dichtbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Samenvatting
Als je houdt van alles wat leeft en wat ons volgens de auteur zoveel plezier geeft, is dit een gedichtenbundel om binnen handbereik te houden. Om steeds weer op te pakken en zo nieuwe details te ontdekken. In haar gedichten komt de verbondenheid van mensen onderling, maar ook met de
natuur om ons heen, naar voren. De onderwerpen zijn heel divers. Zo laat de auteur onder meer haar licht schijnen over ‘het spel van de schaduw’. Maar ook een grappig gedicht over ‘confiture’ gaat ze niet uit de weg. De auteur kijkt met liefde en aandacht naar de wereld om haar heen, die zo de moeite waard is om te beschermen en te behouden. Het maakt je extra bewust van het moois om je heen.

Over de auteur
Ans Bouman-Greven (1945) woont met haar man in Westervoort. Als derde generatie in het huis dat haar opa liet bouwen. Een familiehuis in een dorp waar ze alle kansen had de natuur te ontdekken en haar creativiteit te
ontplooien. In tekenen en schilderen en later gevolgd door boetseren, beeldhouwen en fotograferen. Haar liefde voor de mens in combinatie met de natuur uit ze al vele jaren in gedichten. Deze worden regelmatig in lokale en regionale bladen gepubliceerd.

Fragment uit het boek
Het spel van de schaduw
De schaduw speelt een spel
laat zich niet zomaar verjagen
soms is hij er niet, dan weer wel.
Het koele ochtendlicht houdt hem klein
pas als de zon hem gaat steunen
zal hij later wat groter zijn.
De schaduw verbergt zijn gezicht
wil niet zo maar worden herkend
en leeft bij de gratie van zon en licht.
Het late middaglicht laat hem groeien
en als de dag ten einde raakt
komt hij tot leven en wil nu wel stoeien.
Dan lost hij op in de avondschemering
zijn korte onbestemde leven is voorbij
en hij vervaagt tot een herinnering.

Het boek “Dichterbij – Liefde voor mens en dier, natuur en aarde” is te bestellen via www.boekscout.nl en verkrijgbaar in de boekwinkel.
ISBN: 9789464033878