Financiële ondersteuning vanuit gemeente Westervoort voor verenigingen en stichtingen in coronaperiode

Financiële ondersteuning vanuit gemeente Westervoort voor verenigingen en stichtingen in coronaperiode

24 december 2020 Uit Door Admin

In de gemeente Westervoort zijn er veel welzijns- en cultuurinstellingen die te lijden hebben (gehad) onder de coronamaatregelen. Ook de sport kent de gevolgen van het verplicht sluiten. Zo zijn er inkomsten weggevallen door het niet kunnen uitvoeren van activiteiten en zijn er geen gelden binnen gekomen voor huur of kantine. Deze kantine-inkomsten zijn een grote bron van inkomsten voor een club om de vereniging of stichting overeind te houden.

De coronatijd vraag veel van verenigingen, zowel organisatorisch als financieel. Belangrijk is dan ook om vanuit de gemeente steun te bieden.

In totaal stelt het college van de gemeente Westervoort € 75.583,- beschikbaar voor de verengingen en stichtingen in de gemeente. Het geld komt uit de coronacompensatie die van het Rijk is ontvangen.

Met de bijdrage wil het college het belang van het verenigingsleven in de gemeente Westervoort benadrukken en waardering uitspreken voor de inzet van de verenigingen in de afgelopen maanden. Het bedrag wordt ingezet voor alle verenigingen die een basissubsidie ontvangen, zowel voor sport, cultuur als welzijn als ook alle andere verenigingen en stichtingen die hier buiten vallen.