Fietsverlichtingscampagne Ik wil je zien! bij het station

27 januari 2015 Uit Door Admin

ik-wil-je-zien-stadWestervoort – Langs de Zuidelijke Parallelweg (tegenover het stationsplein) in Westervoort staat het team van de fietsverlichtingscampagne ‘Ik wil je zien’ op donderdag 29 januari 2015 paraat om fietsers te controleren op verlichting.

De actie is gericht op het bevorderen van het gebruik van fietsverlichting. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer en daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Wethouder Arthur Boone komt het team versterken en gaat onder andere lampjes uitdelen aan fietsers.

Ik wil je Zien is een campagne van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland en is in oktober 2014 gestart. Het doel is: het bevorderen dat fietsers, vooral jongeren tussen de 13 en 24 jaar, beschikken over goed werkende fietsverlichting en reflectie en het ook echt gebruiken.

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland geeft aan: Hoewel bijna alle jongeren zich bewust zijn van het belang van goed werkende fietsverlichting, rijdt de helft van hen nog steeds zonder licht in het donker. Jeugdige fietsers beseffen vaak pas hoe slecht ze zonder fietsverlichting te zien zijn als ze 17, 18 jaar zijn, autorijlessen nemen en zélf achter het stuur van een auto zitten. Vaak schrikken ze dan van het (te) laat opmerken van fietsers zonder licht.