Feestelijke opening van Beleef, Beweeg, en Ontmoetlocatie ’t Valentiertje

Feestelijke opening van Beleef, Beweeg, en Ontmoetlocatie ’t Valentiertje

26 februari 2023 Uit Door Admin

Zondagmiddag is ‘t Valentiertje op de Kreytierstraat feestelijk geopend. Voor de wijkbewoners was er een winterfeest met tevens het moment waarop ’t Valentiertje officieel geopend werd door Peter Pennekamp en buurtbewoners.

De voormalige speeltuin in de wijk de Kern in Westervoort locatie Kreytierstraat is door bewoners heringericht tot een Beleef, Beweeg en Ontmoet locatie. met een fitness beweegbank en een jeu de boules baan. Het is een ruimte geworden voor jong en oud om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren met als verwachte opbrengst een plek waar fysieke vertrouwdheid en burenhulp zich kan
ontwikkelen

Alle buurtbewoners ontvingen een persoonlijke uitnodiging voor het winterfeest waar gelegenheid was om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje en live muziek. Er was cabaret op het bankje en voor de inwendige mens werd er door een buurtbewoner erwtensoep gemaakt en stond er een poffertjeskraam. De live muziek werd verzorgd door Westfort Brass.

Onder begeleiding van leden van de jeu de boules vereniging C’est Dubo uit Duiven kon men kennis maken met het spel jeu de boules. De introductie en het gebruik van de fitness beweegbank werd verzorgd door Janiek Kroon van hart for her. Voor de kinderen was er een luchtkussen.

Eind 2020 heeft de gemeente gecommuniceerd dat de locatie opgenomen is in het speelplan en er beperkt budget beschikbaar was voor uitvoering van het plan. Hierop is door een wijkbewoner gereageerd met het verzoek om deze locatie als buurt te mogen invullen. Vanaf dit moment hebben de medewerkers van de gemeente, het buurtprojectteam en wijkbewoners samen de schouders eronder gezet. Met de kennis, ervaring en inzet van deze partijen is een mooi resultaat neergezet. Het projectteam is tevreden over de samenwerking deze wordt voortgezet in het onderhoud, en het gebruik van de locatie.

Het project is gerealiseerd door vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Gemeente Westervoort, Postcodeloterijbuurtfonds, Het Oranjefonds, VSB-fonds, Stichting Goede Doelen en bijdrages van buurtbewoners.