Feestelijke afronding renovatie kerktoren en orgel Werenfriedkerk

Feestelijke afronding renovatie kerktoren en orgel Werenfriedkerk

3 december 2015 Uit Door Admin

Westervoort – Op 12 december a.s. zal op feestelijke wijze aandacht worden besteed aan de afronding van de renovatiewerkzaamheden van de kerktoren van de Werenfriedkerk en de restauratie van het orgel. Inwoners van Westervoort zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst begint om 15.00 uur en zal tot ca. 17.00 uur duren. Inloop vanaf 14.30 uur.

De middag begint met een presentatie over de werkzaamheden aan de toren en vervolgens zal de orgelbouwer, de heer Van Eeken, ons meer vertellen over de restauratie van het kerkorgel. De heer Steenhuis, organist van de Werenfriedkerk, zal een kort orgelconcert ten gehore brengen. Daarna heeft men gelegenheid om rustig rond te kijken naar het resultaat van de werkzaamheden. Ook is er een foto-expositie over wat de renovatie noodzakelijk maakte en hoe het er nu uitziet.

Na de afronding van de renovatiewerkzaamheden wil de commissie fondsenwerving alle aandacht richten op de toekomst van het kerkgebouw. Hiervoor worden inwoners opgeroepen mee te denken over de waardering en het gebruik van het monument door de Westervoortse gemeenschap. Daartoe zal op 3 februari 2016 een eerste bijeenkomst worden georganiseerd. De commissie hoopt, dat op 12 december geïnteresseerden zich zullen melden. Voor meer informatie: ylwdejager@gmail.com.