Expositie van glaskunstenaar Jan Berends in Huize Vredenburg

Expositie van glaskunstenaar Jan Berends in Huize Vredenburg

15 oktober 2021 Uit Door Admin

Westervoort – Vanaf vrijdag 5 november tot en met 28 november is er in Huize Vredenburg een expositie van glaskunstenaar Jan Berends. Vrijdag 5 november om 19.30 uur wordt de expositie door Hans Breunissen officieël geopend.

Het ambacht als basis voor creativiteit. Dat geldt voor Jan Berends. De man die als schilder de kost verdiende, zet een deel van het werk door in zijn vrije tijd. Als schilder was hij al gefascineerd door glas in lood.

Na jaren met glas in lood te hebben gewerkt ontdekte hij ‘fusen’, een techniek waarbij meerdere stukken glas in de oven worden samengesmolten. Berends maakt glas in lood vooral voor praktische toepassingen.

“Restauratie is een nog grotere uitdaging vooral als er sprake is van brandschilderwerk. De kunst is dat je na restauratie niet meer kan zien wat er gerestaureerd is. Uit het fusen ontstaan naast ramen veelal sierobjecten, zoals schalen en vazen, evenals wandversieringen en objecten voor in de tuin.”

Openingstijden van de expositie in Huize Vredenburg:
vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur.
Huize Vredenburg, Klapstraat 112 in Westervoort.

-------------------------------------------------------
Door de coronacrisis heeft Westervoortplaza het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij krijgen geen subsidie en wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van adverteerders. Maar bedrijven hebben het ook moeilijk en dus niet veel financiële ruimte om te adverteren. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons! Via onderstaande button kan een donatie gedaan worden, het bedrag is zelf aan te passen. Bij voorbaat dank!!!