Expositie Joke Koot en de schildergroep van Gerrit Hofman

Expositie Joke Koot en de schildergroep van Gerrit Hofman

23 februari 2016 Uit Door Admin

Westervoort – Vrijdag 17 februari was de opening van de expositie van de Stichting Kunstwerk Westervoort in het mooi opgeknapte Huize Vredenburg.

Ben Schulte in de rol van raadslid voor GroenLinks maar vooral als trotse echtgenoot van Joke Koot een van de exposanten deed een woordje en bood een artistiek bloemstuk aan. Joke Koot uit Westervoort exposeert haar beelden van steen en brons. Na bijna 10 jaar werken met klei heeft zij de modelleer was ontdekt.

de wegNu maakt zij al bijna 10 jaar bronzen beelden, dat is kostbaar maar brons is ‘for ever’. Beeldhouwen is vaak een tijdrovende klus maar wel een grote uitdaging. Brons en steen combineren vaak heel mooi. Ook Fimo (polymeer klei) waar zij sieraden van maakt en verkoopt, wordt af en toe gebruikt in een kunstwerk. Zij gebruikt dingen uit de natuur in haar werk en laat zich inspireren door acrobatische standjes.

WP453Aan de muur zijn de schilderijen te zien gemaakt door de schildergroep van Gerrit Hofman. Maar liefst 13 leden van deze hechte amateur groep afkomstig uit Arnhem en omgeving exposeren ieder een of meerdere schilderijen. Elke woensdagochtend wordt er gewerkt aan een opdracht. De onderwerpen zijn zeer divers. Dit maakt de expositie tot een zeer afwisselend geheel. Ook in Huis ter West zijn nog schilderijen te zien van deze groep.

Tot en met 13 maart is de expositie in Huize Vredenburg klapstraat 112 te bezichtigen op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.
In Huize West Zuidelijke Paralelweg 3 zijn de schilderijen te bezichtigen tijdens openingstijden.