Expositie Harrie Kemperman 1929 – 2017

Expositie Harrie Kemperman 1929 – 2017

1 november 2019 Uit Door Admin

Westervoort – Vanavond is er een prachtige expositie geopend van Harrie Kemperman en georganiseerd door de Stichting Kunstwerk Westervoort in samenwerking met de kinderen van Harrie Kemperman.

Ter ere van het 90e geboortejaar van Harrie Kemperman, is in samenwerking met de stichting Kunstwerk Westervoort en de kinderen van Harrie Kemperman opnieuw een expositie tot stand gekomen. Een droom waar de kunstenaar in zijn laatste jaren zelf regelmatig over sprak, in de hoop dit nog te mogen meemaken. Helaas mocht dit niet zo zijn, maar in de maand november 2019, ruim negentig jaar later, een mooi en trots eerbetoon.

Uitdrukkelijk is gekozen voor een tijdlijn. Eén die begint in zijn jonge tienerjaren, waarin scouting en de Tweede Wereldoorlog door Harrie Kemperman gevisualiseerd werden.

Als dertiger verschenen er politieke prenten van zijn hand wekelijks in de Nieuwe Krant, pas als veertiger voltooide hij de Kunstacademie te Arnhem. Vroege olieverfschilderijen en pasteltekeningen dateren uit deze tijd. Later is Harrie Kemperman zich gaan toeleggen  op wat zijn specialiteit zou gaan worden : aquarel- en pentekeningen, al dan niet ‘gewassen’ (ingekleurd). Voor velen van ons zijn meest bekende werken.

Er is veel nooit eerder getoond werk te bewonderen, uit familiebezit en zorgvuldig bewaard gebleven. Al heel jong het talent, en uitgegroeid tot een in de regio en in ons dorp Westervoort zeer gewaardeerd en veelzijdig kunstenaar.  (Tekst : Angela Kemperman )

De expositie is te bezichtigen van zaterdag 2 november t/m zondag 1 december 2019 op zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. in Huize Vredenburg, Klapstraat 112 in Westervoort en in Grand café – restaurant Huis ter West, Zuidelijke Parallelweg 3, Westervoort. Zie ook: www.kunstwerkwestervoort.nl en  www.hkwestervoort.nl

Hieronder een impressie van de expositie: