Expositie foto’s oud- Westervoort in Hamerstaete

Expositie foto’s oud- Westervoort in Hamerstaete

17 december 2023 Uit Door Admin

De expositie van oude ansichtkaarten en oude foto’s van Westervoort krijgt een vervolg. In de verzorgingshuizen Hamerstaete en Westerstaete van respectievelijk de woonorganisaties Liemerije en Saamborgh aan de Hamersestraat in Westervoort, zijn voor de bewoners ongeveer 75 oude herinneringen van Westervoort in beeld gebracht.

Het brein achter dit bijzondere project zijn Frans Brink en Martin Stevens, twee gepassioneerde individuen die eerder met succes de expositie in huize Vredenburg van de Historische Kring Westervoort organiseerden. Daar konden afgelopen november bijna 500 bezoekers, verdeeld over drie weekenden, genieten van een prachtige inkijk in het Westervoort van de jaren 1900 tot 1960.

Het idee om deze waardevolle herinneringen ook naar de verzorgingshuizen te brengen, kwam voort uit het verlangen om de bewoners de mogelijkheid te bieden een wandeling door hun eigen verleden te maken. De beelden, zorgvuldig geselecteerd en tentoongesteld, roepen niet alleen herinneringen op, maar dienen ook als prachtig gespreksonderwerp voor de bewoners. Het delen van verhalen en ervaringen draagt bij aan een gevoel van gemeenschap en verbondenheid.

De expositie is niet alleen een gelegenheid voor de bewoners, maar ook voor geïnteresseerde bezoekers die een glimp willen opvangen van het Westervoort van weleer. De verzorgingshuizen Hamerstaete en Westerstaete heten iedereen welkom om deze tijdloze collectie te bewonderen.

Te bezichtigen vanaf heden tot half januari 2024.