Expositie Carla Snellen

Expositie Carla Snellen

6 januari 2020 Uit Door Admin

Westervoort – Vanaf 18 januari  2020 organiseert de Stichting Kunstwerk Westervoort een prachtige expositie van Carla Snellen-van de Ven. De expositie wordt geopend op vrijdag 17 januari 2020 om 19.30 uur in Huize Vredenburg te Westervoort.

Expositie Carla Snellen-van de Ven (schilderijen)

“Van jongs af heb ik graag getekend en geschilderd. Het is altijd een fijne hobby gebleven ook in de jaren dat ik druk was met gezin en werk. Na mijn pensionering kreeg ik meer tijd en steeds meer plezier in het schilderen. Ik heb mijn weg gezocht door een aantal cursussen te volgen bij Volksuniversiteit Zevenaar en de Kunstkring Duiven.

Daarnaast heb ik veel inspiratie opgedaan door samen te schilderen met andere liefhebbers en door veel te kijken in musea en kunstboeken.

Ik heb geëxperimenteerd met diverse technieken en zo ontdekt dat ik het liefst werk met  sprekende kleuren in acryl op doek. Mijn onderwerpen vind ik buitenshuis: ik fotografeer zaken die me treffen: mensen die markante trekken hebben en/of intens met iets bezig zijn; ook straattaferelen en plekken in de natuur die me opvallen door o.a. het bijzondere licht. Ik gebruik deze foto’s als uitgangspunt en ga er vrij en in mijn eigen stijl mee aan het werk. Ik schilder dus niet fotografisch, maar probeer wél  de sfeer van het tafereel vast te leggen.  Daarin wil ik soms dicht bij  de werkelijkheid blijven om een andere keer te kiezen voor meer vaagheid of totaal ander kleurgebruik.”

( Tekst : Carla Snellen-van de Ven )

De expositie is te bezichtigen van zaterdag 18 januari t/m zondag 9 februari 2020 in Huize Vredenburg, Klapstraat 112 in Westervoort en in Grand café – restaurant Huis ter West, Zuidelijke Parallelweg 3, Westervoort. De opening vindt plaats op vrijdag 17 januari 19.30 uur in Huize Vredenburg. Zie ook: www.kunstwerkwestervoort.nl