Thaïsa Olivia Trio in de Verzameling

Thaïsa Olivia Trio in de Verzameling

14 februari 2019 Uit Door Admin

Evenementgegevens

  • Datum:

Zondagmiddag  7 april 15.00 uur is er in De Verzameling in Westervoort een optreden van het Thaïsa Olivia Trio.

 

Thaisa Olivia  – Zang

Thijs Cuppen – Piano

Jasper Somsen – Contrabas

Thaïsa Olivia is een gepassioneerde zangeres en songwriter met een warm, eigen geluid en een bijzondere flair en presentatie. Haar achtergrond is kleurrijk en veelzijdig, haar optredens evenzo. Mooie, eigentijdse composities en uiteenlopende bewerkte jazzstandards wisselen elkaar af. Van swingend en sophisticated tot zinnelijk en bezinnend en altijd met bezieling en overtuiging gebracht. Thaïsa wordt daarbij zowel in Nederland als in het buitenland bijgestaan door uitstekende muzikanten, die allen hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Met haar eigen jazzkwartet was zij de afgelopen jaren op uiteenlopende podia te horen. Met het internationale muziektheatergezelschap Up with People toerde zij een jaar lang langs de theaters in de VS, in Duitsland toerde zij drie jaar lang met het close-harmony trio The Croonettes, als een van de leading ladies. Haar kwartet-cd ‘Let Go’ kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland.

Ondertussen reist Thaïsa geregeld af naar New York, waar zij in 2013 op veelbelovende wijze vocaal debuteerde. Inmiddels is New York haar tweede thuis en is zij regelmatig op de New Yorkse jazzpodia te vinden. Haar optreden in de gerenommeerde Kitano Jazz Club op Park Avenue werd zeer enthousiast ontvangen door het aanwezige publiek. Ook was zij recent weer in New Orleans, waar zij ooit haar hart aan de jazz verloor in Preservation Hall. Nu zong zij in de oude en nostalgische Spotted Cat Music Club en in het beroemde Snug Harbor. Met haar kwartet toerde Thaïsa het afgelopen jaar een week lang over het prachtige, vulkanische eiland Lanzarote (dat deel uitmaakt van de Canarische eilanden), om optredens en een masterclass aan het conservatorium te verzorgen. Voor New York staan voor 2019 en 2020 weer nieuwe concerten op het programma. Recent werden er opnames voor haar nieuwe cd gemaakt, samen met Thijs Cuppen op piano en Jasper Somsen op bas.

Thaïsa trad door de jaren heen regelmatig in binnen- en buitenland op, met onder andere het Thaïsa Olivia Quartet, The Croonettes, The Grand Piano Boogie Train, De Jaap Dekker Band, Big Band Balance, Hot Club de Frank en The Feen Brothers.

Kaarten voor dit weekend à € 40,- inclusief 1 koffie of thee zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl