Ellen ten Damme in de Verzameling

Ellen ten Damme in de Verzameling

14 februari 2019 Uit Door Admin

Evenementgegevens

  • Datum:

Op zondag 26 mei 2019 zijn er twee optredens van Ellen ten Damme in De Verzameling, het eerste optreden start om 15.00 uur en het tweede om 20.30 uur.

Ellen ten Damme – Zang

Thijs Cuppen – Piano

Jasper Somsen – Contrabas

Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf.Ze is echt.

Ellen groeide op in het Drentse dorp Roden. Ze ging in Leek op het Nienoordcollege naar school en studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna bezocht ze een vooropleiding voor het conservatorium in Hilversum en de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze zich concentreerde op pianospelen. Ze speelt ook viool en gitaar.

Drie albums heeft Ellen op haar naam staan met pure Engelstalige rockmuziek, iets wat haar goed ligt. In dit genre maakte ze ook in Duitsland furore, niet in de laatste plaats als vaste zangeres bij de Duitse überrocker Udo Lindenberg, met wie ze in grote uitverkochte stadions heeft gespeeld over de hele wereld. Het scheelde maar een haar of ze had met haar provocatieve song Plattgefickt! Duitsland vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival.

Omdat er zoveel belangstelling is voor haar optreden, worden er twee voorstellingen ingepland om 15.00 uur en 20.30 uur. U kunt nu uw voorkeur nog opgeven.

Kaarten à € 40,- inclusief 1 koffie of thee zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl