Een wervelend concert geheel in kerstsfeerachtige omgeving.

Een wervelend concert geheel in kerstsfeerachtige omgeving.

23 september 2021 Uit Door Admin

Evenementgegevens

  • Datum:

Hen Kraaijeveld – zang
Daan Herweg – piano
Zack Lober – contrabas
Robert Pistolesi – drums
Zijn ‘all-star’ band bestaat uit enkele van de meest gewilde creatieve en energieke muzikanten uit Nederland, een garantie voor spannende muzikale interactie, zowel op het podium als met het publiek.

“…(Kraaijeveld) heeft zich ontwikkeld tot een zeer interessante muzikale persoonlijkheid, (…) ondergaat vele muzikale reizen, grensverleggend muzikaal samenspel, spot on…”– Jazzenzo.nl
Bekroonde jazzvocalist en songwriter Henk Kraaijeveld (NL) ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en charmante podiumpersoonlijkheid. De zanger brengt meeslepende muziek samen met sterke poëtische teksten en verrassende improvisaties waarin het vertellen van verhalen centraal staat.
Speelse en lichtvoetige muziek worden afgewisseld met intense levendige grooves en harmonieën.
Begin 2018 bracht Henk zijn debuutalbum Passengers uit in het Bimhuis, Amsterdam. Het album is het resultaat van zijn samenwerking met pianist en songwriter Daan Herweg, en bevat originele nummers van Kraaijeveld/Herweg en covers. Het werd goed ontvangen door zowel critici als het publiek.

Daan Herweg’s muziek en zijn spel als pianist is energiek, melodierijk en geconcentreerd, met soms hoekige kanten, die plotsklaps kunnen overgaan in vloeiende figuren. Daan Herweg heeft een vrijzinnige geest die denkt in kansen en mogelijkheden. De jazztraditie vormt daarbij voor hem een vertrekpunt, geen eindstation. Invloed van componisten als Debussy en Brahms is onmiskenbaar, evenals de inspiratie die Herweg opdeed aan de Manhattan School of Music in New York. Hij beweegt zich makkelijk in diverse muziek scenes, van co-productie van commerciële pop tot avant garde jazz.
Kaarten zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl