Dreams, Thoughts & Poetry, The music of Enrico Pieranunzi

Dreams, Thoughts & Poetry, The music of Enrico Pieranunzi

3 september 2020 Uit Door Admin

Evenementgegevens

  • Datum:

Op Zondagmiddag 27 september om 14:00 uur, en bij genoeg aanmeldingen ook om 16:30 uur, geeft De Verzameling een bijzonder concert: “Dreams, Thoughts & Poetry, The music of Enrico Pieranunzi”

Jasper Somsen – contrabas

Bert Lochs – trompet, bugel & electric valve instrument

Florian Zenker – gitaar

Karel Boehlee – piano

Tien jaar na de release van het album “Dreams, Thoughts & Poetry” keert contrabassist/componist/producer Jasper Somsen terug naar de muziek van een van de meest productieve en nog steeds actieve Europese jazzpianisten van de afgelopen 40 jaar: Enrico Pieranunzi (Rome, 1949). Wat Jasper toen niet wist, maar wel van droomde was dat dit album de lancering bleek van zijn internationale carrière. Sinds 2012 trad hij jaarlijks op met Il Maestro, door heel Europa, met als hoogtepunt een overvolle zaal tijdens het North Sea Jazz Festival 2016. Daarnaast namen zij drie trio albums op.

Dreams, Thoughts & Poetry keert nu terug met zijn originele kernbezetting, met, naast Jasper, Bert Lochs op trompet, bugel en EVI en Florian Zeker op gitaar. De samenwerking tussen deze drie heren gaat terug naar 2002, toen nog opererend onder de naam Trio Bert Lochs. Ook dit trio gaf acte de presence op het North Sea Jazz Festival 2008 en bracht meerdere albums uit. Speciale gast is pianist/toetsenist Karel Boehlee. Deze icoon van de Nederlandse Jazz geschiedenis zal met zijn intens geraffineerde spel een geheel nieuwe dynamiek geven aan het prachtig verhalende repertoire van Enrico Piernanunzi.

Veel mensen hebben Enrico Pieranunzi al horen spelen. Hij was zeer goed bevriend met de onlangs overleden Ennio Morricone , Hij is de pianist in onder andere de filmmuziek van Cinema Paradiso. Een feestelijk tintje is dat, naast 10 jaar Dreams, Thoughts & Poetry, Enrico Pieranunzi afgelopen december 70 jaar werd.

 

Bij genoeg aanmeldingen gaan wij 2 concerten verzorgen.

 

Kaarten zijn vooraf te bestellen via info@deverzameling.nl of via 026 442 84 97

 

www.deverzameling.nl