Benefiet concert ten bate voor onderzoek naar Pulmonale Hypertensie


Evenementgegevens

  • Datum:

In samenwerking met stichting PHA organiseren Cindy Klijn, Astrid van Liessum en Jan Riggeling op 21 oktober 2018 een benefietconcert in zalencentrum Wieleman om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie in het Radboud UMC.

Op deze avond zullen de volgende artiesten optreden: Lain Barbier, V’ger, Arjan Koenen, Angel Marckmann, Creamer, Martine Fleming, Okesweer, 4Music. De opbrengst van deze avond zal ten goede komen voor wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hyperstensie.

Wat is pulmonale hypertensie?
Pulmonale hypertensie is een ongeneeslijke, progressieve en dodelijke hart/longaandoening. De druk in de longslagaders is te hoog waardoor de rechter hartkamer te zwaar wordt belast en er uiteindelijk hartfalen ontstaat. Indien deze ziekte niet behandeld wordt is er een levensverwachting van 3-5 jaar. Medicijnen die zijn ontwikkeld hebben nu alleen tot doel de kwaliteit van leven en de prognose te verbeteren,  een geneesmiddel is er helaas nog niet. Dit betekent dat mensen alsnog hartfalen kunnen ontwikkelen en zullen overlijden.

Waarom wordt dit benefietconcert georganiseerd?
Het geld zal gebruikt worden voor het wetenschappelijk onderzoek naar Pulmonale Hypertensie door het Radboud UMC. Het onderzoek richt zich op het optimaliseren van echocardiografie. De spiermassa van de rechter hartkamer (die faalt bij pulmonale hypertensie) zal op de echo in detail worden bekeken en gemeten, evenals de pompkracht van de rechter hartkamer. Dit heeft de potentie om een duidelijk beeld voor de juiste diagnose en prognose te verschaffen. In de toekomst hopen wij dat de belastende ingrepen/onderzoeken niet meer gedaan hoeven te worden zoals een rechter hart katherisatie die pulmonale hypertensie patiënten meerdere keren, tijdens en na hun diagnose, krijgen.

Je zult een geweldig en gezellig feest aangeboden (inclusief welkomstdrankje) krijgen met een serieus doel. Er zullen twee podia komen waar de verschillende artiesten belangeloos komen optreden.

Een entreekaart voor het benefietconcert kost €15,80 in de voorverkoop (aan de deur €18,-) Kaarten zijn online te koop via www.ticketkantoor.nl/shop/benefietpha