Bart van Lier (trombone) ‘ Het is een krankzinnig beroep, ik zou het niemand aanbevelen.’

Bart van Lier (trombone) ‘ Het is een krankzinnig beroep, ik zou het niemand aanbevelen.’

23 september 2021 Uit Door Admin

Evenementgegevens

  • Datum:

BART VAN LIER(Haarlem, 14 juni 1950) is de belangrijkste trombonist van zijn generatie in de conventionele jazzstijlen. Hij begint als studiomuzikant, ontwikkelt zich geleidelijk tot toonaangevend solist en wordt later ook een belangrijke mentor van een complete trombonegeneratie.

Als jazzimprovisator combineert hij een grote fijnzinnigheid en een uitgekiende techniek – die hij dagelijks gewetensvol op peil houdt – met een hang naar avontuur. Geen twee solo’s van hem zijn gelijk en elke solo is een sprong in het diepe. De jury die hem in 2000 de Jazz in Duketown Award uitreikt, oordeelt: ‘Zijn stijl kenmerkt zich door een vloeiende melodievoering, gekoppeld aan een fabuleuze techniek. Hij kan de uitersten van zijn instrument bereiken en doet dat op smaakvolle en artistieke wijze, waarbij techniek niet het uitgangspunt is, maar de muze dient.’
MIKE BODDÉ Michael George (Mike) Boddé (Rotterdam, 14 januari 1968) is een Nederlandse pianist, voormalig cabaretier en stemmenimitator. Hij maakte ooit deel uit van het duo Ajuinen & Look. Samen met Thomas van Luyn maakte hij één programma dat bestond uit een aaneenschakeling van absurde sketches en liedjes. Zijn stem is bekend van het cabaretpanel in Spijkers met Koppen op Radio 2. In 2003 maakt Boddé zijn eerste soloprogramma. Hij sloeg een andere weg in, met veel liedjes: over meisjes zonder make-up, over reclame, over Winston de grote versierder, over Jaap en natuurlijk over zijn grote liefde Jazz. Hij is het beste te omschrijven als een stand-up musician.

Jasper Somsen, DUBBELBASSIST & COMPOSER
De Nederlandse contrabassist, componist en producer Jasper Somsen (1973) studeerde af in zowel Jazz als Klassieke contrabas. Naast performer is Jasper Somsen een gerenommeerd studioproducer. Als bassist en/of producer was hij verantwoordelijk voor de laatste veelgeprezen albums van Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Lynne Arriale en Jean-Michel Pilc voor Challenge Records Internationalazz als Klassieke contrabas.
Jasper’s langdurige vriendschap en samenwerking met de Portugese zangeres Maria Mendes werd bekroond met de Nederlandse EDISON 2020 voor het album “Close To Me” (Maria Mendes feat. John Beasley en het Metropole Orkest). Het arrangement van de bekende fado “Asas Fachadas” kreeg een Amerikaanse GRAMMY 2021 en een Latin GRAMMY 2020 nominatie.
Jasper treedt wereldwijd op en is te horen op meer dan 40 albums. Buiten een druk speel- en studioproductieschema verdeelt Jasper zijn tijd tussen componeren en lesgeven. Sinds 2001 trad hij op en nam hij vele filmmuziekscores op.
Kaarten zijn vooraf te bestellen: info@deverzameling.nl