60s Dylan tribute concert in de Nieuwhof!

60s Dylan tribute concert in de Nieuwhof!

6 februari 2019 Uit Door Admin

Evenementgegevens

  • Datum:

Op vrijdagavond 1 maart komt de band 60s Dylan een tribute brengen aan Bob Dylan in de Nieuwhof. Aanvang is 20.00u. De voorstelling duurt ongeveer 2 uur inclusief een pauze.

 

In het begin van de roerige jaren zestig kan Bob Dylan als geen ander de gevoelens van zijn generatie verwoorden. In 1961 vertrekt Bob Dylan naar New York. Daar groeit hij in amper drie jaar tijd uit van een 19 jarige vagebond tot een pop idool. Alle liedjes die 60s Dylan speelt en zingt komen uit de akoestische beginperiode van Dylan’s carrière, 1962,  ’63 en ’64. Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moeten we de tijdgeest waarin hij de liedjes schreef kennen. Een tijd van rassenrellen, van de koude oorlog en van werkloosheid. 60s Dylan vertelt over het Amerika van ’62, ‘63 en ‘64  en het effect ervan op de jonge Dylan.

 

De muziek, ondersteund met authentieke filmbeelden, creëert een prachtig tijdsbeeld van de jonge Dylan en het Amerika van de beginjaren zestig. Voor het publiek veel momenten van herkenning maar ook verrassende eye-openers.

 

60s Dylan, bestaande uit Frans Assink (zang, gitaar, mondharmonica), Bart Eugelink (gitaar, klarinetten, low whistle, trekzak, cajon), Martin Eugelink (zang, bas) zingt, speelt en vertelt.

Een aanrader voor de liefhebbers van (de muziek van) Bob Dylan.

 

Vrijdag 1 maart, 20.00 uur. Kaarten kosten € 7,50 per stuk en dienen bij voorkeur vooraf gereserveerd en betaald te worden aan de balie/bar van De Nieuwhof. Het concert gaat door bij 30 verkochte kaarten.

 

Kulturhus de Nieuwhof, Rivierweg 1 te Westervoort, 026-3113498