Eerste nieuwe Geldmaat in Westervoort is een feit

Eerste nieuwe Geldmaat in Westervoort is een feit

14 januari 2020 Uit Door Admin

De ombouw van de eerste overgebleven geldautomaten van de Rabobank in Westervoort is een feit. Bij de Coop-supermarkt aan de Korte Griet is onlangs de eerste gele geldautomaat geplaatst. Dit zal in de loop van het jaar ook gebeuren met de geldautomaat van de Rabobank bij de ingang van het gemeentehuis.

De Geldmaat is opvallend geel van kleur en is herkenbaar aan een smiley-achtig symbool. Alle geldautomaten van ABN AMRO, ING en Rabobank in Nederland worden op den duur Geldmaat-automaten. Deze automaten zien er allemaal hetzelfde uit en werken op dezelfde manier.

Met het vervangen van de geldautomaten per bank door gezamenlijke Geldmaten willen de drie banken het totaal aantal geldautomaten verminderen. De geldautomaat bij winkelcentrum de Broeklanden is onlangs al buiten gebruik gesteld en het ING servicepunt in de CiGo in winkelcentrum de Wyborgh is ook verdwenen, daar was een geldautomaat in de winkel gevestigd, waar men ook kon storten.

De klanten van ABN Amro, Rabobank en de ING kunnen bij alle Geldmaat automaten hun saldo opvragen en kunnen het maximale bedrag pinnen dat hun eigen bank hen toestaat. Tot nu toe kon dat alleen bij de ‘eigen’ geldautomaat. Klanten van alle andere banken kunnen ook bij de Geldmaat terecht.