Een geslaagde Koningsdag in Westervoort

Een geslaagde Koningsdag in Westervoort

28 april 2024 Uit Door Admin

Westervoort vierde Koningsdag groots op het Dorpsplein, waar een scala aan activiteiten jong en oud vermaakte. Ondanks een sporadische regenbui, lieten de feestvierders zich niet uit het veld slaan en genoten ze volop van de festiviteiten.

De dag begon met een ontbijt in gezelschap van de burgemeester voor de gedecoreerden, gevolgd door een feestelijke start om 10.00 uur met het Wilhelmus, uitgevoerd door fanfare OBK. De scoutingleden hesen vervolgens de vlag, waarna burgemeester van Hout met een korte speech Koningsdag officieel opende.

Vanaf de vroege ochtend vulde het Dorpsplein zich met enthousiaste bezoekers. Terwijl vrijwilligers druk bezig waren met het opzetten van kraampjes, begonnen kinderen samen met hun ouders hun spulletjes uit te stallen voor de vrijmarkt. Kleedjes bezaaid met speelgoed, huisraad en meer gaven het plein een kleurrijke aanblik.

Het podium op het plein bood een divers programma, met optredens zoals de kindershow ‘Anders met Sander’ van entertainer Sander Ketels, Dansstudio Kerima, Gitaarschool Westervoort, Gymnastiekvereniging Aldo en Balletschool Blanche.

Voor de jongere bezoekers was er een overvloed aan vermaak, van speelkussens tot diverse spellen en zelfs een kleuterplein. Een mini-circus trok de aandacht met een acrobaat die zijn kunsten vertoonde, terwijl een ballonkunstenaar de mooiste figuren tevoorschijn toverde. Kinderen konden zich laten omtoveren tot hun favoriete personages met schmink, en er was een scala aan lekkernijen om van te genieten, waaronder poffertjes, churro’s, loempia’s en heerlijke visgerechten van visspecialist Sebastiaan. Voor de zoete trek waren er frisdranken, popcorn en suikerspinnen verkrijgbaar. De bar van Wieleman zorgde voor de nodige verfrissingen. Ondanks het weer bleef het nog lang gezellig druk op het Dorpsplein.

Een impressie van deze dag: