Een echt Westervoorts pilsje, Mystic Fire Winterbier

Een echt Westervoorts pilsje, Mystic Fire Winterbier

12 oktober 2020 Uit Door Admin

Marco van Geelen is al meer dan 10 jaar een amateurbrouwer, in 2018 heeft hij zelfs meegedaan met de Brand bierbrouwwedstrijd waar hij de eerste succesvolle poging deed. Een jaar later deed hij mee met een winterbier brouwwedstrijd, waar 319 deelnemers aan deelnamen, hij op de tweede plek eindigde.

Dit Westervoortse bier is een warm, kruidig winterbier, zoet en mild bitter qua smaak. Op aandringen van vrienden en familie om eens contact op te nemen met een brouwerij en hebben een beperkte hoeveelheid laten brouwen. Samen met leden van de vuurartiesten vereniging Mystic Fire waar Marco lid van is, werd een mooi etiket ontworpen en werd het bier uitgebracht onder de naam Mystic Fire Winterbier.

Na vele lovende reacties en een paar mooie recensies op untapped, van minimaal 3,5 sterren  tot zelfs 4,5 sterren van de 5 totaal te verkrijgen sterren, heeft hij dit jaar besloten om meer te laten brouwen en het ook echt op de markt te brengen. Donderdag 17 september was het dan zover. Het winterbier is verkrijgbaar bij Jumbo Mennings in Westervoort.

Ook bij Miniresto Le Promenade op het dorpsplein van Westervoort kan genoten worden van dit bier, tijdens een heerlijke maaltijd, gewoon zo lekker op het terras of aan de bar.