Een dag vól Kringloopgeluk

Een dag vól Kringloopgeluk

29 september 2021 Uit Door Admin

Op 2 oktober is de Nationale Kringloopdag terug van weggeweest. De dag waarop Nederland kan ervaren hoe leuk de kringloop is en extra kringloopgeluk vindt in één van de vele 100%Kringloopwinkels. Want het ligt daar voor het oprapen; voor de gelukkige brenger van oude spullen, voor iedereen die geluk vindt in hun werk bij de kringloop en voor de schatzoeker die nu gelukkig ook weer bij de kringloop terecht kan.

De kringloopbranche krijgt inmiddels een centrale rol in onze circulaire economie en draagt bij aan een steeds inclusievere samenleving. Maar naast het maatschappelijke belang, is het ook de plek waar veel mensen geluk vinden. Dit gebeurt als brenger, als medewerker of als koper, die elk in hun eigen rol geluk door- of teruggeven aan de ander. Zo blijkt het kringloopgeluk aanstekelijk te werken, want het vermenigvuldigt zich bij elke stap van het proces.

Vorig jaar was het ouderwetse schatzoeken door het winkelen op afspraak en beperkte toegang erg moeilijk. Men kwam doelgerichter naar de winkels en was vooral functioneel aan het shoppen geslagen. Het was een geluk bij een ongeluk dat daardoor de kringloopbedrijven niet in zwaar weer kwamen. Maar nu kunnen de echte liefhebbers eindelijk weer struinen, op zoek naar hun verborgen pareltjes. Want voor fanatiekelingen levert dát toch uiteindelijk het ultieme kringloopgeluk op.

Tijdens de Nationale Kringloopdag op zaterdag 2 oktober is er door het hele land van alles te beleven. In elke regio zijn er wel winkels met ludieke acties en lokale activiteiten om het vinden van kringloopgeluk nóg makkelijker te maken.

Ook 2Switch doet mee met de Nationale Kringloopdag met allerlei activiteiten in de filialen. In Westervoort zijn er gratis poffertjes voor de bezoekers. Daarnaast zijn er in veel filialen (alcoholvrije) bubbels en gratis koffie.