Echte Bakker Koenen ontvangt predicaat Hofleverancier

Echte Bakker Koenen ontvangt predicaat Hofleverancier

1 februari 2020 Uit Door Admin

Echte Bakker Koenen, gevestigd in Westervoort, mag zich voortaan Hofleverancier noemen. Burgemeester Arend van Hout overhandigde de oorkonde op zaterdag 1 februari aan eigenaren
Paul & Nicolette Koenen en Mirjam Koenen-Berentzen.

Echte Bakker Koenen vierde vorig jaar zijn honderdvijftigste bestaan. Vanwege dit jubileum heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander besloten het predicaat Hofleverancier aan het familiebedrijf toe te kennen.
De bakkerij krijgt hiermee het recht om het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ te voeren.

150 jaar Echte Bakker Koenen
In 1869 startte Martinus Koenen aan de Klapstraat onder andere een bakkerij . De bakkerij ging in de jaren erna meestal over van vader op zoon.
Op 15 mei 1969 vierde de bakkerij het 100-jarig bestaan en gereedkomen van de uitbreiding en modernisering van het pand Klapstraat 113 te Westervoort met het Bakkerij- en levensmiddelenbedrijf Jan Koenen in Westervoort.
Op 1 oktober 1992 namen de broers Ton en Paul Koenen het bedrijf, oorspronkelijk van hun vader, over van hun oom Wim Koenen.
Op dat moment bestond het bedrijf uit een winkel in Westervoort aan de Klapstraat 213, in Winkelcentrum De Wyborgh in Westervoort en in Duiven aan de Ploenstraat 1.
Het bedrijf was in de loop der jaren zodanig gegroeid dat drastische uitbreiding noodzakelijk was. Vandaar dat er mei 2004 besloten werd te verhuizen naar bedrijventerrein
Het Ambacht in Westervoort. Tot op heden is het bedrijf daar gevestigd en ook hier weer verder gegroeid. In de loop van de jaren zijn winkels geopend in Arnhem, Nijmegen, Huissen, Didam en Zevenaar.

Predicaat Hofleverancier
Op dit moment mogen meer dan 440 Nederlandse bedrijven zich Hofleverancier noemen. De koning kan dit recht toekennen aan kleine en middelgrote bedrijven die minimaal honderd jaar bestaan,
een uitstekende reputatie in de regio hebben en zich onderscheiden door een uitzonderlijk goede dienstverlening.

Familie Koenen, van harte gefeliciteerd (red.)