Drukbezochte Koningsdag in Westervoort

Drukbezochte Koningsdag in Westervoort

27 april 2022 Uit Door Admin

Twee jaar kon Koningsdag niet gevierd worden, en dit jaar is dit dubbel ingehaald. Het was een hele gezellige drukte bij de kleedjesmarkt op de Dorpstraat en de activiteiten rond zalencentrum Wieleman.

Om 10.00 uur werd op het Dorpsplein de vlag gehesen en muziek ten gehore gebracht door fanfare OBK. Na een korte toespraak door burgemeester van Hout volgde 3x hoera voor de Koning waarna de start van Koningsdag in Westervoort een feit was. Het was een fantastische dag, de hele dag stond er een heerlijk zonnetje aan de hemel en was het een aangename temperatuur.

Er stond bij zalencentrum Wieleman een stormbaan van 50 meter, een mobiele kegelbaan, en nog veel meer spellen voor de kinderen. De kids konden zich laten schminken, of de theatershow van Sander Ketels bekijken. Ook stond er een poffertjeskraam, een loempiakraam en natuurlijk de snacks van Wieleman en nog veel meer.

De Dorpstraat was vanaf het zalencentrum tot aan de dijk helemaal bezet met mensen die hun tweedehands spulletjes verkochten. In totaal waren er ongeveer 150 deelnemende verkopers. Volgens de organisatie is de kleedjesmarkt volgend jaar weer op het Dorpsplein.

Bij Huis ter West was het ook gezellig op het terras, hier was een optreden van Lars Wigman en bij Café Change aan het Dorpsplein was het ook gezellig met muziek van DJ Jaimy. Alles bij elkaar was het een geslaagde Koningsdag in Westervoort.