Drugspand Westervoort voor drie maanden gesloten

Drugspand Westervoort voor drie maanden gesloten

22 februari 2021 Uit Door Admin

Arend van Hout, burgemeester van Westervoort, heeft voor een periode van drie maanden een woning op de Mosterdhof gesloten. De politie ontdekte op 5 januari 2021 in de woning een hennepkwekerij en nam vervolgens alle planten en het apparatuur in beslag. Na verder onderzoek is besloten met ingang van vandaag dit drugspand voor drie maanden te sluiten.

Burgemeester Arend van Hout: “Handel in drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak gepaard met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.”

De Opiumwet geeft de burgemeester de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden door een drugspand te sluiten. Zo’n maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd of verstrekt teniet te doen, zodat klanten en dealers geen gebruik meer maken van dat pand voor de handel in drugs. Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel. Herhaling moet worden voorkomen. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is daarbij overigens niet van belang.

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. Daarom vraag ik inwoners om alert te zijn. Door elkaar aan te spreken op onwenselijke situaties, maar verdachte situaties ook te melden bij de politie (0900 88 44). Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 70 70). Samen kunnen we de gemeente veilig houden.