Drie gewonden bij steekpartij op de Bergse Maat

Drie gewonden bij steekpartij op de Bergse Maat

11 april 2021 Uit Door Admin

Westervoort – Zondagmiddag heeft er een steekpartij plaatsgevonden op de Bergse Maat in Westervoort. Hierbij zijn drie gewonden gevallen, en de dader was gevlucht in onbekende richting. Via een burgernetbericht werden de mensen opgeroepen om uit te kijken naar de verdachte en ook riep de politie op om binnen te blijven, na de aanhouding van de verdachte werd dat weer ingetrokken.

De steekpartij op de Bergse Maat vond iets voor half 4 plaats en de dader is daarna gevlucht. Er waren veel politiewagens naar het plaats delict gereden en ook waren er 3 ambulances ter plaatse. De trauma helikopter werd ook opgeroepen. Op de plaats delict was er veel paniek, politie rende heen en weer om assistentie te verlenen aan de ambulance medewerkers en ook was er veel politie op de been op zoek naar de dader.

De dader was gevlucht in onbekende richting, na een zoektocht met veel mankracht en politiehonden kreeg de politie rond 16.00 uur een melding van een bewoner van De Waay. Een man zou daar een paar keer heen en weer gelopen hebben waarop de politie werd gewaarschuwd. Met een grote hoeveelheid politietieauto’s en politiebusjes en nog wat burgerauto’s reed de politie richting de Waay waar de verdachte, een 32-jarige man uit Dieren, uiteindelijk rustig in de boeien werd geslagen en meegenomen in een arrestantenbus.

De drie gewonden, twee mannen van 31 en 54 jaar uit Velp en een 41-jarige vrouw uit Huissen, zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere verzorging, 1 van de gewonden zou er ernstig aan toe zijn volgens de politiewoordvoerder. De aanleiding van de steekpartij is tot nu toe nog niet bekend bij de politie.