Dickens in de Liemers op 9,10 en 11 december

Wie in het weekeinde van vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 over de paden van het Horsterpark (gemeente Duiven, Liemers) loopt, stapt terug in de tijd. De tijd van schrijver Charles Dickens.

Wandel mee met de Dickens figuren
Wandel mee met de vele, in Dickens kleding gehulde, acteurs. Zij leiden je over de prachtige omgetoverde paden van het Horsterpark. Van vlerken tot klerken, notabelen, werksters, boeren burgers en buitenlui. Pas op voor de trucs van de straat goochelaars en snelheid van schoffies. Of geniet van de prachtige Dickens parade.

Kerstmarkt in Dickensstijl
Beleef de exclusieve sfeer van de Dickens Kerstmarkt in de 50 prachtig verlichte houten marktkramen. Kooplieden met lekkernijen, kerst- en cadeau artikelen, streekproducten en oude ambachten proberen hun spullen aan de man te brengen.

Ambachten
Breng een bezoekje aan de valkenier, de glasblaas show, de midwinterhoornbouwers, of luister naar de verhalenverteller bij de potkachel, maar let hierbij op dat ganzen u niet voor de voeten lopen.

De inwendige mens
Laat je onderweg verrassen met een hapje of een drankje zoals:
Heerlijk broodje van het varken aan het spit, een broodje braadworst, erwtensoep, koffie ,chocomel/rum, glühwein en lekkernijen. Wat dacht je van de top oliebollen van de Echte Bakker Koenen.

Levende Kerststal
Bij de kinderboerderij is een levende kersstal met doorlopende voorstellingen. Erg leuk voor de kinderen maar ook ouderen zullen worden meegenomen in de sfeer van weleer.

Dickens kermis voor kinderen
Speciaal voor kinderen is er een nostalgische kermis met als hoogtepunt een kinder zweefmolen, ‘touwtje’ trekken en ballengooien. Er zijn prachtige prijzen te winnen. Gratis kunnen de kinderen brood of marshmallows roosteren boven een knappend vuur.

Acteurs, vertellers, straatmuzikanten en zakkenrollers
Zullen er voor zorgen dat je aandacht geen moment kan verslappen!!

Dickens theepaviljoen
In het theepaviljoen is een prachtige Dickens sfeer gecreëerd. Geniet van de live muziek.

Kerstloterij
Koop een paar loten in de geweldige Dickens kerstloterij. De hoofdprijs is een prachtige drie daagse vliegreis voor 2 personen, naar Londen. Natuurlijk met een bezoek aan het Çharles Dickens museum. Verder is er onder andere, een ballonvaart, skicursus, onbeperkt pannenkoeken eten voor het hele gezin, te winnen. Een kleine greep uit de vele mooie prijzen

Openingstijden: vrijdag en zaterdag van 16.00-21.00 uur, zondag van 13.00-19.00 uur.