Denkend aan Westervoort… dan denk ik aan het koningschieten

Denkend aan Westervoort… dan denk ik aan het koningschieten

19 september 2023 Uit Door Admin

Onze zomervakantie ligt achter ons en oktober is alweer in zicht. Fietsend over de dijk aan de IJssel dan denk ik aan Westervoort, dan denk ik aan de dagen die weer korter worden en aan de gezellige knusse herfstavonden. Dan denk ik aan de dorpstraat en onze mooie kermis, daar waar vele herrineringen liggen. De draaimolen, de schiettent, de kamelenrace en de botsauto’s passeren dan weer de revu, maar bovenal alle mooie mensen, de saamhorigheid en de gezelligheid. Wat ben ik dan trots op ons mooie dorp.

Voor jong en oud begint dan ook weer het jonkheer/jonkvrouw schieten en natuurlijk het kermis koning(in)schieten, beide op zaterdag 7 oktober! Wie gaan er meedoen, dit is een vraag waar vele kermisvierende Westervoorters aan zullen denken. Daar gaan we dan ook gauw achter komen op de inschrijf avonden van het koning(in)schieten 2023! Westervoorters vanaf 18 jaar kunnen zich opgeven voor het traditionele kermis-koning(in)schieten op de volgende inschrijfavonden: vrijdagavond 22 september én donderdag 28 september vanaf 21.00 uur in Zalencentrum Wieleman aan de Dorpstraat. Er is maximaal plek voor 60 schutters, uiteraard mannen en vrouwen.

Martin Wieleman, Tim Koenen, Susan Worm en Martijn Schouten vormen samen het Kermiscomité dat het koningsschieten organiseert in samenwerking met schietvereniging Jemmy Tell uit Loo.

De kosten voor deelname bedragen €15,- (dit is inclusief entree voor het feest op de zaterdagavond en kermis T-shirt met de nieuwe leus). Als u al in het bezit bent van een passe-partout kaart voor alle dagen, krijgt u €7,50 korting voor deelname aan het schieten. Losse kermis T-shirts met leus zijn dit jaar €10,- (alleen te koop bij Zalencentrum Wieleman). De entreekaarten voor de zaterdagavond zijn alleen online te koop voor €13,- (www.wieleman.nl).

Het is ook mogelijk om u via de website www.westervoortsekermis.nl aan te melden. U ontvangt dan per email een bevestiging van uw inschrijving. Wel verzoeken wij u om op een van de inschrijfavonden langs te komen om de betaling af te ronden en om het beroemde kermisshirt in ontvangst te nemen.

Wij kijken ernaar uit om deze avond weer met jullie tot een groot succes te maken en wie weet ben jij de opvolger van Nick van der Wal en loop jij dit jaar rond als de nieuwe Westervoortse Kermiskoning(in)!

Liberté brengt op zondagmorgen een serenade voor de nieuwe kermiskoning(in) en de kermisjonkheer/vrouw.

Voor het jonkheer/jonkvrouw schieten dat plaatsvind op zaterdagmiddag 7 oktober 15.00 uur kunnen kinderen van 10 t/m 16 jaar zich aanmelden bij de schiettent op de kermis om tee te doen (deelname is gratis). De kermisjonkheer/jonkvrouw ontvangt een mooie beker en de nummer 1, 2 en 3 winnen vrijkaartjes voor de grote kermisattracties.

De Westervoortse Kermis is dit jaar van zaterdag 7 t/m dinsdag 10 oktober

Martijn Schouten,

Op de foto v.l.n.r: Martin Wieleman, Tim Koenen, Susan Worm en Martijn Schouten