De Rust dag 10

Het is zaterdag; De teams weten dat ze morgen, bij leven en welzijn, weer thuis arriveren. Dus is vandaag de afsluitende dagroute. Maar waarheen? De meesten vullen als voorspelling Malmö en Kopenhagen in, en eindelijk zit er een, gedeeltelijk, goed antwoord tussen! Team La’thum voorspeld “Oslo- geen boot” Je zal het laatste stukje moeten zwemmen! Voor Tarzan Paul is dat geen probleem maar Nicolette zie ik de route Oslo-Kiel nog niet in haar strakke bikini afleggen.

Hoe dan ook, we gaan vanmorgen op weg via een Hollands wegrestaurant net buiten Malung genaamd“ the Dutch mountains” en dan via Kongsvinger het Zweeds/Noorse grensgebied pas over richting Oslo. Uit de groep hoor ik dat ze geen idee meer hebben waar de reis heen gaat aangezien er meer borden langs de kant van de weg staan met Goteborg vermeld dan dat er herten reeën en elanden In de bermen en bossen lopen, het barst er weer van.

Maar als we na een kleine 4 uur sturen Oslo binnenrijden begint er toch wat duidelijkheid te komen in de groep, of toch niet want het coördinaat ligt ten zuiden van Oslo via een klein hobbel weggetje boven op een berg. Van de Ribbetjes koning krijg ik te horen dat ik niet te vertrouwen ben,( komt hij nu pas achter…) , zijn kale Budha Bijrijder meldt mij dat ik goed ben voor in het verzet in de oorlog want de route is onvoorspelbaar (vandaar dat ze mijn Opa in 40-45 niet te pakken kregen denk ik), en in de cockpit van Versteeg is er twijfel; wel/geen knuist vol met Primatour tabletten weghappen. De envelop bij het bereikte uitkijkpunt meldt dat de bestemming op het schip ligt dat er vanaf daar te zien is, verder in de haven van Oslo! We nemen de minicruise van Colorline naar Kiel, volgens vele Scandinaviërs DE overtocht van het Noorden.

Dat gaan we 22 uur lang beleven. Tijdens wachten voor de boot maakt mijn secretaresse zingend de einduitslag op die net zo onvoorspelbaar is als De Rust zelf. Zelfs voor afvaart denkt team Crazy Old Men nog dat we naar Kristiansand varen, maar deze oude mannen hebben wel vaker een richting gevoel probleempje gehad afgelopen dagen…

Aan boord is er een buffet diner wat werkelijk waar niet te beschrijven zo uitgebreid is, dat is waarschijnlijk ook de reden dat dit varende circus zo groot is; anders passen deze zeeën van eten er niet op.Sommigen kijken denk ik net zo blij naar dit voedsel feest als dat zij thuis moeders weer in nachtpon zien….Onze 26 avonturiers laten het zich goed smaken en de sfeer zit er aan de 2 lange tafels best goed in. De Westervoortse afdeling van De Rust heeft dit moment gekozen om te checken of Janus z’n oogjes net ze goed tegen Kattegat zeelucht kunnen als tegen Finse boshut rook…en inderdaad hebben beide luchtjes tranen trekkende eigenschappen. De surprise t.w.v. een familie diner bij Rib House King HighFrost is zeer welkom en wordt zeer gewaardeerd. In een latere editie kom ik hier zeker op terug dat dit zeker niet nodig was maar eens gegeven, blijft gegeven! Op het schip wordt de avond gebruikt voor surprises kopen voor het thuisfront in de taxfree shops, of in de zee kroeg oude elanden uit de sloot te halen van afgelopen 10 dagen. En dat lukt best met dit in 10 dagen samengesmolten zooitje sneeuw rijders. Mooi om te zien dat dit echt 1 groep is geworden die het goed met mekaar kunnen vinden en plezier met en respect voor mekaar hebben tijdens het gezamenlijk bewonderen van mooie dingen. En daar gaat De Rust om!!

In een bar ( de natuurlijke habitat van de Snow Vikings) is onze vrienden groep samen gekomen na een goede douche en opfris beurt. Er is nog een prijsuitreiking voor een competitie die eigenlijk nooit een competitie is geweest. Maar de dagelijkse vragen met weetjes over de gebieden, bouwwerken, natuur verschijnselen, bevolking, historie en diverse overbodige (maar oh zo leuke info) hebben een rangschikking gekregen en daar is toch even tijd voor. De Onrust-igste tropfee gaat naar Team Späckenböhnen met Dennis & Joren die lompigheid met technisch vernuft gecombineerd hebben in een voertuig dat genoeg onrust zaait alleen al bij het opdoemen aan de Noordse horizon. De Held prijs is voor Papa Steven die ook al zit je niet vast toch voor zekerheid het liefst een sleepkabelje of spanbandje aan jouw auto knupt. De Sukkel beker was er wel, dank team Crazy Old Men voor de bekers, maar wordt niet uitgereikt omdat wij allen niemand uit de groep hiervoor in aanmerking vinden komen, zelfs Team Folgere van Hans & Nanda niet die zich zelf hebben overtroffen naar mijn mening. 3e worden Paul & Nicolette van Team Lathum, 2e Team 6 van Jim & Rene en diegene die De Rust het best bewaard heeft deze trip wordt team 2 van de mannen Olaf &Emile Burgers “ Old Country Men” . Dan verschijnt er een Viking met oranje haar en een pornosnor voor ons bekend als the Sperminator, de Peter North van de rasstieren brigade, die namens de Show Vikings een paar mensen in het middernacht zonnetje wil zetten. Deze worden uitgereikt door het alter ego van een klein staalbouwertje die nu eindelijk eens met Viking kleren, strakke taille jurk en lippenstift uit het dashboard kastje mag komen, Richard de La Comgay, alias Wikki de Viking. Op deze boot vallen omgebouwde niet op en dus is ook Wiki enorm in zijn element. De Omkegelprijs is voor Dennis , Pieter Bisselink krijgt de waardering prijs voor zijn onaflatende hulp bij de organisatie, Voor Hendrik & Anita is de schijterd trofee van 2 stuks Onderbroeken met een bruinnpuntje wegens het voor hun zeker angstigste slippertje van de tocht… en voor Romy en Janus is een mooie waarderingskegel gesmeed die in thuiskroeg Mirakels een prominente plaats krijgt! Dank Snow Vikings!

Later vanavond zal er wel links of rechts, boven of onder een klein afsluitend feestje zijn waarover, indien door de beugel kunnend met dit gezelschap, later meer. Nu eerst maar eens een douche opzoeken wat een uitdagingetje wordt met de huidige weersomstandigheden op zee, kijken of ik niet verongeluk in een klein scheepshutje wat geregeerd wordt een dame die” wat spulletjes” heeft meegenomen, de wind heeft nu duidelijk geen tijd voor De Rust.